Як приємно в зимовий час насолоджуватися свіжими ягодами, що зберегли всі вітаміни і корисні речовини, необхідні імунітету в холодну пору року. Найнадійнішим способом домогтися цього є заморозка ягід в сезон їх дозрівання. Звичайно, деякі з них втратять свою форму, але при цьому вони збережуть смак і енергетичну цінність до наступного сезону. Важливим моментом є те, що ягоди можна заморожувати тільки один раз і вживати відразу ж після розморожування, додаючи в випічку, десерти або каші. Відповідно морозильна камера для таких цілей повинна бути не вимагає регулярної розморожування.
Заморожені ягоди кладуть в торти і тістечка в прошарок з крему не розморожені. Зайва волога зазвичай вбирається бісквітом, а смак ягід відмінно поєднується з кремом, особливо зі збитих вершків зі згущеним молоком.
Ще рецепти заморозки ягід на зиму:
1. Як заморозити чорну смородину на увазі смузі
2. Заморожування чорної смородини цільними ягодами
В даному майстер-класі з покроковими фото показана заморозка цілісних ягід. Ви дізнаєтеся, як заморозити малину на зиму, як правильно заморозити полуницю, як заморозити ожину і як заморозити червону смородину на зиму.
Як заморозити ожину на зиму
Ожину промити і відкинути на друшляк, відсортувавши цілі ягоди.
Після того, як стече волога і ягоди просохнуть, перекласти їх на дошку, застелену клейонкою. Дошку зручно використовувати для того, щоб було простіше перекласти ожину в морозильну камеру, не витягуючи ящика, тим більше, якщо морозильник однокамерний, без ящиків.
Далі процедура повторюється – ягоди викладаються шарами один на інший. Не потрібно мати у своєму розпорядженні ягоди на целофані занадто щільно, щоб при заморожуванні вони не злиплися між собою.
Коли ягоди повністю замороження, їх необхідно перекласти в окремі пакети, щільно закривши їх для запобігання попадання конденсату морозильника. Пакети найкраще наповнювати на 1 / 2-1 / 3 частина пакета, порційно (розрахуйте приблизно скільки і куди ви будете використовувати ягоди, це дуже зручно).
Якщо ви хочете заморозити цілком інші ягоди – це робиться аналогічно наведеного прикладу.
Як правильно заморозити червону смородину
Як заморозити червону смородину? Все дуже і дуже просто!
Червону смородину потрібно попередньо вимити й обсушити, очистити від квітконосів і гілочок.
Червона смородина заморожується разом з гілочками. Перед вживанням ягоди легко від’єднуються.
Заморожену на дошці червону смородину (аналогічно ожині) розкласти по пакетах і щільно зав’язати.
Як правильно заморозити полуницю
Полуницю після промивання і просушування, очищають від плодоніжки акуратно, щоб не пошкодити ягоду.
Як заморозити малину в домашніх умовах
Малину перед заморожуванням мити не обов’язково. Вона дуже ніжна і може втратити форму.
В іншому все дії такі ж, як і при підготовці замороженої ожини на зиму (читайте вище).
Заморожений агрус на зиму
Абсолютно аналогічно ожині і іншим ягодам заморожується на зиму агрус.
Якщо трапиться непередбачене, і холодильник розморозиться, а разом з ним і ягоди – не варто засмучуватися. Зваріть компот або варення з решти ягід, або перетріть їх з цукром – в будь-якому випадку, вживши їх, нехай навіть раніше запланованого терміну.
Таким чином можна весь час в холодний період року насолоджуватися свіжими натуральними ягодами, при цьому не переплачуючи за заморозку з супермаркету.
Як заморозити червону смородину на зиму, малину та інші ягоди на зиму розповіла Лілія.