Навіть з самих звичайних продуктів можна приготувати святкову страву. Якщо ви запечеться свинину з картоплею в духовці під апетитною хлібної скоринкою, то навіть така звичайна м’ясна запіканка перетвориться на цікаве і красиве блюдо. Саме вона, ця рум’яна і хрустка скоринка, зроблена з солодкого батона з сиром і часником, полита оливковою олією, визначає смак страви і прикрашає його.
Такий запіканки буде досить для компанії з 5 – 6 чоловік, а для того, щоб її приготувати, вам буде потрібно часу трохи більше години.
Інгредієнти для свинини з картоплею в духовці
Для запіканки:
- м’якоть свинини (не жирний і дуже свіжа) – 400 г
- морква – 2 шт середнього розміру (170 г)
- цибуля – 2 шт (340 г)
- томати – 2 шт невеликого розміру (200 г)
- картопля – 5 шт (645 г)
- сіль і перець – за смаком
Для хлібної скориночки:
- солодкий батон – 2шт по 180 г кожен
- сир м’який (Ламбер) – 150 г
- зелень петрушки – 1 великий пучок (55 г)
- часник – 2 зубчики
- вершкове масло (з морозилки) – 40 г
- оливкова олія – 10 ст. л.
Свинина з картоплею в духовці – покрокове приготування
М’якоть свинини (400 г) наріжте пластиками поперек волокон. Товщина пластиків повинна бути приблизно 1 см.
М’ясо посоліть і поперчіть.
Щоб при відбиванні м’яса його шматочки не розліталися в різні боки, накрийте м’ясо харчовою плівкою.
Тепер відбийте м’ясо спочатку з одного боку, потім переверніть шматочки на іншу сторону, посоліть і поперчіть їх з цього боку, накрийте плівкою і теж відбийте.
Відбите м’ясо наріжте на більш дрібні шматочки.
Глибоке деко збризніть оливковим маслом. На дно дека щільно укладіть шматочки м’яса.
Морква (2 шт) почистіть, наріжте тонкими кружечками і покладіть поверх м’яса.
Томати (2 шт) наріжте впоперек тонкими кружечками і покладіть поверх моркви.
Лук (2 шт) наріжте кільцями і розкладіть поверх томатів. Зверху на цибулю викласти нарізані не дуже товстими кружечками картопля.
Увімкніть духовку, встановіть 180 градусів.
Поки духовка розігрівається, приготуйте хлібну посипання для свинини з картоплею в духовці
Батони (2 шт) розрізати вздовж навпіл.
З половинок батона вискобліте м’якоть за допомогою вилки. Скоринки вам більше не потрібні. Але їх можна буде використовувати пізніше, наприклад, запекти в них овочі з сиром.
Трохи подрібніть хлібні крихти руками і складіть їх будь-яку зручну ємність.
Зелень петрушки (55 г) дрібно наріжте і змішайте з хлібними крихтами.
Сир (133 г) натріть на крупній тертці і теж додайте до хлібним крихтам.
Вершкове масло (40 г), яке ви тільки що вийняли з морозилки, натріть на крупній тертці.
Вершкове масло також додайте до хлібної посипання.
Часник (2 зубчики) пропустіть через прес, додайте до хлібної посипання.
Посипання перемішайте, щоб часник рівномірно в ній розподілився і полийте оливковою олією (10 ст. Л.).
Посипання готова.
Викладіть її рівним шаром поверх запіканки.
Запіканку відправте в духовку на 30 хв. За цей час м’ясо і овочі добре пропекутся, а корочка зарум’яниться.
Свинина з картоплею готова – подаємо до столу
Щоб красиво подати запіканку на стіл, наріжте її за допомогою сервірувальних кілець або квадратів і, акуратно підхопивши знизу широкої лопаткою, перенесіть прямо в сервировочном квадраті на тарілку, і тільки потім зніміть квадрат. Так запіканка не втратить свою форму і буде виглядати акуратно.
Для прикраси покладіть поруч часточки помідорів і листочки будь-якої зелені.
Автор: Мілена
Стиль автора збережено