Початок літа – саме час подбати про те, щоб взимку можна було поласувати смачним компотом з полуниці. Так, ще й непростим, а з бананом.
Ви коли-небудь пробували такий? Смак виходить дуже яскравим, насиченим і незвичайним. Рекомендую заготовити кілька баночок. Давайте зробимо все правильно.
Кількість інгредієнтів вказана на 1 (одну) трилітрову банку.
Складові:
- 300-500 г полуниці
- 1-2 банана
- 300 г цукру
- 1 ч.л. лимонної кислоти (без гірки)
Приготування компоту з полуниці з бананами
- Спочатку підготуємо банки і найкраще використовувати 3-х літрові. Ретельно вимийте їх з миючим засобом і содою. Обдайте окропом. Обережно! Обполіскувати банки окропом потрібно в рукавичках, щоб не обпектися. Дивіться за тим, щоб ємність не тріснула, тому заливайте воду потихеньку.
- Поставте кип’ятити воду. Найзручніше це робити в ємності 3 літрового обсягу, тому що саме стільки скільки потрібно залити в одну банку.
- Готуємо полуницю. Ягоди найкраще помістити в друшляк і мити під проточною водою. Робіть це ретельно, тому що на цій ягідці дуже часто залишається земля. Після видаліть хвостики. Підготовка закінчена.
- Підготуємо банани. Тут ніяких складнощів немає. Просто знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кільцями. З одного банана у вас повинно вийти приблизно 15 гуртків.
- Тепер закочує безпосередньо сам компот із черешні. У банку засипаємо полуницю (повну глибоку тарілку з гіркою). Туди ж відправляємо нарізані банани, чайну ложку без верху лимонної кислоти, цукор (тут потрібно орієнтуватися на свої смакові пристрасті).
6. Заливаємо під горлечко окропом, закочує.
7. Акуратно переверніть банку вниз кришкою, щоб перевірити міцність закачування. Тепер покладіть банку боком на підлогу і покатайте її, щоб розчинився цукор.
8. Перевертаємо горлом вниз і так ставимо остигати. Не забудьте закутати ковдрою. Вкусняшка готова!
Ще трохи рецептів домашніх заготовок:
- Лечо за класичним рецептом
- Компот з черешні з м’ятою
- Зелені помідори по-грузинськи
- маринований редис
- мочені яблука
- маринована черемша
Смачного!