Якщо ви любите смак квасолі і цвітної капусти, обов’язково спробуйте цікаве поєднання цих продуктів в маринованому вигляді. Наприклад, як в представленому сьогодні рецепті, в який ми додамо для різноманітності смакових відтінків пікантний часник, ароматну гвоздику і томатну пасту. Ви готові приготувати смачний овочевий салат на зиму? Тоді давайте зробимо це прямо зараз!
Салати з капусти на зиму – 14 рецептів заготовок
Інгредієнти для салату з цвітної капусти:
- капуста цвітна – 600 г
- квасоля – 110 г
- часник – 4 зуб.
- паста томатна без солі – 30 мл
- вода прохолодна – 150 мл
- сіль велика – 11 г
- цукор білий – 19 г
- оцет – 20 мл
- гвоздика – 4 шт.
- масло рослинне без запаху – 20 мл
Вихід: 2 банки (500 мл)
Цвітна капуста по-корейськи
Як приготувати салат з цвітної капусти на зиму з додаванням білої квасолі
Спочатку перебираємо суху білу квасолю (її можна замінити будь-яким іншим видом). Потім пересипаємо боби в підходящу каструлю і заливаємо їх водою, куди важливо додати трохи крупної солі.
Тушкована картопля з стручкової квасолею
Відварюємо квасолю на середньому вогні приблизно півтори години, через які вимикаємо плиту і приступаємо до підготовки інших інгредієнтів. Так, обережно відрізаємо товстий стебло капусти і руками відокремлюємо від качана великі суцвіття.
На наступному етапі нарізаємо їх більш дрібними шматочками і переміщаємо в суху каструлю, де і будемо готувати закуску.
Виливаємо всередину неповний склянку прохолодної води і висипаємо заплановану кількість крупної солі.
На мінімальному вогні відварюємо кольорову капусту в підсоленій воді приблизно 5-6 хвилин, після чого додаємо в каструлю готову білу квасолю, яку до цього ми відкинули в друшляк.
Мариновані печериці за 30 хвилин
Тепер вводимо весь білий цукор і роздавлені зубчики часнику.
Розмішуємо ароматну овочеву масу і закладаємо кілька ложок томатної пасти без солі, а також розміщуємо кілька суцвіть гвоздики.
Добре перемішуємо всі складові нашої заготовки і виливаємо рафінована олія (без запаху).
Чи не збільшуючи температуру, готуємо кольорову капусту з квасолею в томатному соусі ще 10 хвилин, а потім вимикаємо вогонь і вливаємо столовий оцет.
Знову змішуємо вміст каструлі і негайно переливаємо закуску в чисті банки, які стерилізуємо 10 хвилин і максимально щільно закручуємо кришками.
Процес стерілізованія банок з заготовками описаний в рецепті салату «Бережися, горілка!».
Ось і все, дуже смачний салат з цвітної капусти з квасолею на зиму готовий для тривалого зберігання.
Кабачки з кетчупом чилі на зиму
Смачного!
Рецептом салату з цвітної капусти з квасолею на зиму поділилася Юлія.
Солона кольорова капуста на зиму від My Hobby Time: