А унікальність цього рецепта полягає в тому, до складу цього лечо входить спаржева квасоля (або стручкова квасоля). Дуже незвичайне лечо, вам обов’язково сподобається.
Якщо ви не любите стручкову квасолю або у вас її просто немає, готуйте лечо без квасолі, збільшивши на 1 кг кількість перцю або баклажанів.
Ще по темі домашніх заготовок на зиму:
1. Як заморозити ягоди на зиму.
2. Консервовані компоти.
3. Квашені яблука антонівка.
4. Пелюстки – маринована капуста швидкого приготування з буряком.
5. Варення з чорноплідної горобини – 2 способи приготування.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 12 півлітрових банок лечо з баклажанів.
Інгредієнти для лечо з баклажанів:
- 2 кг баклажанів
- 1 кг солодкого перцю (очищеного і нарізаного)
- 1 кг спаржевої квасолі
- 1-2 великих моркви
Для маринаду:
- 2-2,5 кг помідорів
- 0,5 склянки рафінованої соняшникової олії
- 200 мл оцту 9%
- 5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
Сіль, цукор і оцет я зазвичай кладу на око і визначаю за смаком. Додала, розмішати, спробувала. Віддаю перевагу солі поменше, а цукру і оцту побільше.
Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружальцями завтовшки близько 1-1,5 см. Перекласти в глибоку миску і щедро засипати сіллю. Перемішати, залишити так на 20-30 хвилин.
Коли баклажани постоять і пустять сік, промити їх у холодній воді і обсушити.
Добре розігріти сковороду, змастити тонким шаром рослинного масла. Викласти кружечки баклажанів і припекти з двох сторін.
Занадто сильно підсмажувати баклажани не потрібно. важливо домогтися легкого аромату і рум’яної скоринки.
Поки припікає баклажани, одночасно займемося квасолею і морквою.
Стручки спаржевої квасолі (або стручкової квасолі) нарізати довжиною 4-5 см (або як вам зручно. Готову заморожену квасолю нарізати, звичайно ж, не потрібно. Але вона і не дуже добре підходить для приготування лечо з баклажанів і перцю на зиму.
Морква нарізати кружечками товщиною близько 5 мм.
Закип’ятити воду і опустити квасоля і морква в окріп. Довести до кипіння і відкинути на друшляк.
В принципі, бланшувати квасолю і морква не обов’язково, але так вони будуть набагато м’якше.
У каструлю або глибокий сотейник викласти нарізаний великими шматочками перець. Перець можете нарізати так, як вам подобається. Я вважаю за краще побільше.
Зверху викласти баклажани.
Додати бланшірованние квасоля і морква.
Готуємо томатний маринад для лечо з баклажанів і перцю на зиму
Помідори подрібнити в блендері або через м’ясорубку. Додати соняшникову олію, оцет,, цукор, сіль. Розмішати, поки цукор і сіль розчиняться.
Рівномірно вилити на овочі, додати лавровий лист.
Гасити на самому повільному вогні 15 хвилин.
Акуратно розкласти лечо з баклажанів і перцю на зиму в підготовлені стерильні банки, накрити кришками. Банки встановити в підходящу каструлю, поклавши на дно тонкий рушник.
Налити гарячу воду трохи вище половини висоти банки, довести до кипіння і стерилізувати при помірному кипінні 15 хвилин.
Після чого кожну банку закатати, перевернути на рушник до повного охолодження.
Як приготувати лечо з баклажанів і перцю на зиму розповіла Ольга В.