Пряні мариновані сливи подають, як правило, до м’ясних страв. Особливо добре вони поєднуються з яловичиною та бараниною, але непогано доповнюють і ансамблі з курки або качки. Просунуті господині додають ароматні кисло-солодкі сливи в соуси на основі йогурту або сметани, в овочеві салати, відмінно доповнюючи при цьому смак. Ну і як закуску вони просто незамінні! Мариновані сливи замінять навіть десерт, якщо раптово нагрянули гості, а возитися на кухні вже ніколи. Тому радимо заготувати їх побільше. Привнесіть нотку несподівано приємного смаку в ваші звичні домашні страви.
Для заготівлі маринованих слив найкраще підходить сорт «Ренклод», Венгрека »або чорнослив. Вибирайте пружні і щільні плоди без видимих пошкоджень і вм’ятин, тоді і в готовому вигляді вони прекрасно збережуть свою форму.
Вихід: 7-8 літрових банок.
Складові:
- відро слив (10 л)
- 5 г гіркого перцю горошком
- 10 г гвоздики
- 0,5 пачки лаврового листа (10г)
- 2 кг цукру
- 0,5 л оцту 9%
- 0,5 л води
Приготування маринованих слив
- Зливи очистити від сміття і промити, змінюючи воду 2-3 рази, просушити. Можна нарізати половинками або залишити цілком, кісточки виймати не обов’язково.
- Вимиті сливи скласти в чисте емальоване відро (яке побільше кількості слив) або великий таз.
- Для маринаду з’єднати воду, цукор, оцет і розмішати. Поставити на повільний вогонь і, помішуючи, довести до розчинення цукру. Додати гвоздику, лавровий лист і перець горошком, закип’ятити.
- Киплячим маринадом залити сливи в відрі і залишити приблизно на 12 годин. Для зручності та економії часу рекомендується це робити ввечері і залишити до ранку.
- Потім злити рідину, знову закип’ятити і залити сливи ще раз. Повторити цю процедуру 6 разів.
- на 7 раз злити з слив маринад, розкласти їх по стерилізованих банках, знову залити киплячим маринадом і закатати.
- Перевернути на рушник кришками вниз, вкрити до повного оставаніе, після чого можна прибрати в підвал або комору.
Ще рецепти заготовок:
- Маринована капуста з хріном
- маринований редис
- маринована черемша
- мариновані апельсини
- маринована айва
- Мариновані помідори черрі (асорті)
- Зелені мариновані помідори з часником
- Салат «Бережися, горілка!»
Смачного!
Рецепт маринованих слив на зиму готувала Ольга.
[key ] [/ key]