Канапе з креветками виглядають дуже святково, погодьтеся. Я знайшла кілька симпатичних варіантів, зараз вам розпишу все в подробицях. Чесно зізнаюся, не всі рецепти я ризикну повторити, але найпростіші, оформлені з фантазією, на замітку візьму обов’язково.
Невеликі закуски, іменовані канапе, стали популярні в нашій країні не так давно, проте швидко знайшли свою «нішу» в будь-якому святковому заході. Ця стаття – одна з циклу статей, присвячених різним канапе і рецептами їх приготування. Тут ми наведемо найцікавіші рецепти, головним елементом яких, як раз, є креветки. Читайте ще: Канапе з рибою: покроковий рецепт з фото.
Канапе з креветками і маслинами
Перед тим, як говорити безпосередньо про приготування цієї страви, зауважимо, що самі по собі канапе з креветками можуть бути представлені у вигляді звичайних маленьких бутербродів, які беруть руками або виделкою, а також у вигляді фігурних виробів на шпажках. Природно, канапе з креветками на шпажках виглядають вишуканіше, однак і в тому, і в іншому випадку ви все зробите правильно – канапе можна їсти і за допомогою шпаг, і без них.
Складові:
-
- креветки;
- сир;
- соус чилі;
- оливки;
- хрін;
- батон;
- зелень.
Спосіб приготування:
-
- Дрібно рубаємо креветки, залишивши для прикраси цілі морепродукти з того розрахунку, що на одне канапе з креветками піде по одній креветці.
- Змішуємо подрібнений продукт з соусом чилі, натертим на тертці сиром і хріном, приправивши суміш перцем. Нарізаємо кільцями маслини.
- Тепер зрізаємо скоринки з скибочок батона, а сам хліб розрізаємо на кілька квадратиків або трикутників. Намазуємо на кожну фігурку з батона приготований соус, зверху кладемо креветки, маслини і зелень.
- Можна приготувати канапе з креветок на шпажках, якщо по черзі нанизати на самі шпажки хліб, змащений соусом, сир, креветки, оливки. Незвичайна закуска готова!
Канапе з креветками по-китайськи
Оскільки в країнах Азії споживання морепродуктів перевищує обсяг споживання того ж м’яса, не дивно, що, наприклад, в Китаї з’явилися рецепти канапе з креветками, які відносяться саме до національної кухні цієї держави. Спробуйте здивувати своїх гостей такими незвичайними канапе з креветками в китайському стилі.
Складові:
-
- 500 грам великих креветок;
- 1 яйце;
- 2 столових ложки крохмалю;
- тонкі скибочки хліба;
- 1 яєчний жовток;
- 1 кусень шинки;
- рослинне масло (для фритюру);
- перець, сіль;
Спосіб приготування:
-
- Очищаємо креветки, залишаючи недоторканими хвости. Всі чорні нутрощі видаляємо. Одночасно змішуємо яйце з крохмалем, перцем і сіллю.
- Туди ж додаємо креветки і все розмішуємо. Морепродукт повинен бути повністю покритий цим «соусом». Тепер обрізаємо шкірку у хліба, а самі скибки ділимо на дві частини. На кожну половинку хліба кладемо по 1 креветці, злегка вдавлюючи її в м’якуш.
- На поверхню кожного морепродукту наносимо ще трохи «соусу» (тобто крохмальної маси). Ріжемо кубиками яєчний жовток і укладаємо його близько хвостів креветок. Шинку також ріжемо на невеликі часточки і викладаємо їх поруч з креветками на хліб.
- Але і це ще не все! У глибоку сковороду, змащену олією, викладаємо канапе з креветками і смажимо їх до тих пір, поки хліб не підрум’яниться. Вишукані канапе з креветками по-китайськи готові!
Канапе з маринованими креветками
Можна приготувати канапе з креветками, які були не зварені, а попередньо замаринувати. Цю закуску можна назвати легкою і в прямому, і в переносному сенсі – готується вона просто, а з’їсти її не складає особливих труднощів. Зазвичай подають канапе з креветками на шпажках, попередньо замаринувавши морепродукт.
Складові:
-
- 500 грам креветок;
- 1 банка оливок, фаршированих лимоном;
- 3 столових ложки соєвого соусу;
- 1-2 зубчики часнику.
Спосіб приготування:
-
- Відварюємо креветки в підсоленій воді, після чого очищаємо їх. Змішуємо роздавлений часник з соєвим соусом і поміщаємо туди креветки, залишивши їх в холодильнику на кілька годин.
- Креветки замаринується, і їх можна буде надіти на шпажку разом з оливками. Канапе з креветками на шпажках готові! Ви здивуєтеся, яким вишуканим смаком вони вас порадують.
Канапе з креветками
Складові:
-
- сир «Пармезан» – 150 г
- часник молодий – 2 зубчики
- креветки – 1 жменя
- перець червоний солодкий – 1 шт.
- салат – кілька листя
- маслини без кісточки (нарізані) – 1 жменя
- майонез – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
-
- Відварити креветки до готовності, остудити. Для приготування часникового соусу змішати майонез, часник і тертий сир.
- Лист салату змастити по всій поверхні соусом, зверху покласти креветку, загорнути в трубочку і закріпити зубочисткою. Викласти на блюдо, прикрасити кружальцями болгарського перцю.
Вишукані канапе з креветками
Канапе – ідеальний варіант закуски на святковому столі. Приготувати їх можна з найрізноманітніших продуктів, поєднуючи, на перший погляд непоєднуване. Пропоную вам кілька варіантів канапе з креветками, абсолютно нескладних в приготуванні.
Складові:
-
- Креветки – 500 Грам
- Сир – 100 Грам
- Лимон – 1 Штука
- Оливки – 10 Штук
- Огірок – 1 Штука
- Соус для креветок – 100 Грам
- Хліб – 100 Грам
- Помідор – 1 Грам
- Спеції – 2-3 пучок
- Свіжа зелень – 50 Грам
Спосіб приготування:
-
- Найпростіший рецепт канапе з креветками – це варіант невеликого бутерброда. Для його приготування знадобиться житній хліб, злегка підсушений в духовці. Його можна порізати невеликими квадратиками або вирізати кружечками. На хліб укласти відварну креветку (або навіть 2, в залежності від розміру), зверху полити соусом. Соус можна приготувати на основі вершків або майонезу, додати туди зелень, перець і спеції за смаком. Прикрасити зверху гілочкою кропу, а поруч покласти половинку часточки лимона.
- Наступний варіант канапе можна приготувати з огірка і креветок. У цьому варіанті креветки найкраще обсмажити на олії з часником. Акуратно порізати огірок, викласти на нього трохи соусу (прекрасно підійде поєднання майонезу, зелені і лимонного соку), а зверху креветку. Присипати все меленим перцем і подавати до столу.
- На цей раз пропоную використовувати в якості основи лимон. На часточку лимона викласти відварну креветку і листочок салату. Доповнити це оливкою і кулькою моцарели. Такий варіант канапе можна також нанизати на шпажку.
- Канапе з креветками в домашніх умовах – це в першу чергу прояв фантазії. Спробуйте приготувати також наступний варіант, для якого знадобиться білий хліб, вершковий сир, помідор і креветки. Хліб нарізати акуратними однаковими шматочками. Змастити його вершковим сиром, зверху викласти тонкий кружечок помідора і креветку. Прикрасити зверху зеленню, спеціями, кунжутом.
- Найбільш простий в приготуванні і найбільш екзотичний на смак останній варіант. Необхідно обсмажити креветки в рослинному маслі з гострим перцем, імбиром, часником і дрібкою цукру. Готові креветки побризкати соком лимона і нанизати на шпажку. До неї додати шматочок солодкого фрукта (апельсин, мандарин, манго, персик і т.д.) і прикрасити зеленню.
Канапе з креветками на шпажках
У цих канапе немає нічого зайвого, кожен інгредієнт відіграє свою важливу роль. Основний інгредієнт, звичайно ж, це креветки. Саме вони визначають смак канапе і є домінантою. Лимон надає легку кислинку, робить смак креветок цікавішим і пікантним. А твердий сир (звичайно ж, хороший і дорогий) робить закуску більш благородної, доповнює її смак новими нотками.
Складові:
-
- Лимон – 0,5 Штуки
- Креветки – 200 Грам
- Сир твердий – 120 Грам
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Креветки купуйте сухий заморозки, так ви не будете переплачувати за лід і вбережете себе від зіпсованого продукту. Відваріть креветки в воді з додаванням солі і 1 ч. Ложки насіння кропу.
- Креветки очистіть, лимон поріжте дрібними шматочками, не знімаючи шкірку, вона додасть канапе особливу родзинку і апетитний колір. Сир порізати невеликими плоскими квадратиками.
- Проткніть всі три інгредієнти шпажками або зубочистками в такому порядку: спочатку один кінець креветки, потім лимон, другий кінець креветки і, нарешті, твердий сир.
- Завдяки сиру, канапе буде стійко стояти. Прикрасьте закуску дрібно рубаним луком і подавайте захопленим гостям до червоного і білого вина.
Канапе з креветок
Хочу з вами поділитися чудовим рецептом приготування канапе з креветок на шпажках. Виходить дуже смачна, соковита і по-своєму вишукана закуска. І калорій не додасть, але і голод вгамує. Чудово, чи не так? Так що ділюся з вами цим простим рецептом канапе з креветок на шпажках!
Складові:
-
- Креветки – 800 Грам
- Оливкова олія – 250 Грам
- Пиво світле – 400 мілілітрів
- Перець болгарський – 2 Штуки
- Лимон – 1 Штука
- Часник – 5 зубчиків
- Спеції – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Підготуємо інгредієнти. Креветки очистити від панцира, перець ріжемо шматочками.
- Нанизуємо на шпажки в довільному порядку, але краще, звичайно перець чергувати з креветкою.
- Робимо маринад з пива, соку лимона, подрібненого часнику. Розміщуємо туди наші «шашлички». Чим довше тримаємо – тим смачніше вийде.
- А тепер обсмажуємо на оливковій олії. Чи не більше 2-3 хвилин з кожного боку. І можна подавати!
Канапе з креветками і огірком
Складові:
-
- Креветки – 8-10 Штук
- Огірок – 1 Штука
- Сир Моцарелла – 100 Грам
- Сушений базилік – 2 Чайних ложки
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
Спосіб приготування:
-
- Для початку зваріть креветки. Почистіть їх від панцирів. Краще брати креветки ще не чищені, ті, які вже підготовлені, краще підходять для салату, ніж для канапе.
- Тепер помийте огірок. Поріжте його скибочками, товстими.
- Сир Моцарелла наріжте невеликими шматочками, але теж товстіший.
- Приготуйте шпажки для канапе або зубочистки.
- Спочатку націдив скибочку огірка.
- Потім сир Моцарелла.
- після креветку.
- Полийте канапе оливковою олією.
- Посипте сушеним базиліком.
- Ось у вас і вийшли канапе з креветками і огірком! Смачні і дуже красиві! Напередодні свята всі ламають голову, як би здивувати близьких, гостей!
- Для мене завжди найкрасивішою і самої дивовижною закускою будуть канапе! Маленькі чудові бутерброди відмінно збуджують апетит своїм смаком і видом.
- А скільки різновидів канапе існує. Все і не приготуєш.
- Але канапе з креветками і огірком спробуйте обов’язково, вони чудово виглядають на святковому столі і неймовірно смачні! Насолоджуйтесь.
Канапе з креветками та авокадо
Як ви, можливо, вже не раз чули, у канапе цінують не тільки смак, але ще і зовнішній вигляд. Вони повинні стати справжньою родзинкою як в різноманітності страв, так і в якості основного частування. Пропонуємо вам рецепт однаково гарний, корисний і смачний з класичним поєднанням смаку креветок і авокадо.
Складові:
-
- хліба – 1 Скибочку
- кружечків свіжого огірка – 4-5 Штук
- авокадо – 1/2 Штуки
- майонезу – 1 Ст. ложка
- креветок – 8 Штук
- гілочки кінзи – 3 Штуки
- лайм – 1 Штука
- червоного солодкого перцю – 1 Скибочку
- зелена цибулина – 1 Штука
Спосіб приготування:
-
- Злегка підрум’яньте хліб у тостері або на гарячій сковорідці.
- Поріжте огірок кружечками, аводкадо тонкими часточками, перо цибулі дрібними шматочками, а перець спочатку очистіть від насіння, а потім ріжте поперек, щоб утворилися рівні порожнисті кола товщиною 3-4 мм.
- Заморожені креветки на кілька хвилин киньте в киплячу воду, де вариться кілька гілочок кінзи і 1 подрібнений лайм.
- На готовий хліб викладайте шарами огірок і авокадо, закріпіть їх густим майонезом як розчином. Далі на майонез викладайте креветок.
- Останнім шаром є яскраве кільце перцю, всередину якого потрібно акуратно насипати зелень цибулі. Подавати кожен канапе слід на окремій тарілочці з виделкою і ножем.
Креветки з медом на шпажках
Гостро-солодкий післясмак хрустких креветок чудово. Пряні імбирні нотки додають пікантності. Це швидка і оригінальна закуска, яка підійде для фуршету або вечірки. Якщо гості на порозі, а вам необхідно швидко придумати частування, то ця страва може виручити.
Складові:
-
- Креветки заморожені – 500 Грам
- Кунжутне насіння – 1 Щіпка
- Імбир – 30 Грам
- Перець чилі – 0,5 Штуки
- Часник – 1 Зубчик
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Мед – 1 Чайна ложка
- Перець чорний – 1/4 Чайних ложки
- Сіль – 0,5 Чайних ложки
Спосіб приготування:
-
- Насамперед необхідно розморозити креветки. Покладіть їх в мисочку. Після того, як вони розтануть, злийте воду і промийте ретельно водою.
- Очистіть шматочок кореня імбиру. Натріть його на дрібній тертці.
- Відріжте половинку перцю чилі. Промийте його і позбудьтеся від кісточок. Дрібно порубати перець.
- Очистіть часник від лушпиння, промийте і поріжте шматочками.
- Часник, імбир і сіль розітріть в ступці. Додайте мед, оливкова олія і чилі.
- Додайте креветки в маринад і перемішайте. Дайте настоятися трохи креветок і увібрати в себе маринад.
- Нанижіть креветки на шпажки, викладіть на деко на невеликій відстані один від одного.
- Рясно посипте кунжутом.
- Помістіть деко з креветками в духовку.
- Ідеально, якщо є режим гриля.
- Запікайте креветки до готовності, тобто до золотисто-рум’яного колір.
Креветки в беконі на шпажках
Перед вами – класичний рецепт приготування креветок в беконі на шпажках. Рекомендую до готового блюда подавати соус, найкраще підійде соус з плавленого сиру і смаженого лука. Можна подавати блюдо до столу, безпосередньо на шпажках, як шашличек, але набагато зручніше перекладіть креветок в глибоку тарілку і їсти їх руками, вмочуючи в соус. хай щастить!
Складові:
-
- Креветки тигрові – 400 Грам
- Бекон – 70 Грам
- Соус соєвий – 100 Грам
- Сироп кленовий – 1 Чайна ложка
- Сік лимонний – 1 ст. ложка
- Часник – 1 Зубчик
- Сіль і перець – 1 За смаком
Спосіб приготування:
-
- Приготуємо маринад. В одній ємності змішуємо: соєвий соус, лимонний сік, подрібнений часник, кленовий сироп, сіль, перець і імбир тертий (за бажанням).
- Креветки потрібно попередньо зварити, а потім очистити.
- Кладемо креветки в маринад і залишаємо на 40 хвилин.
- Дістаємо креветки з маринаду, обертаємо в тонкі скибочки бекону і одягаємо на дерев’яні шпажки. На одну шпажку можна одягнути 3-4 креветки.
- Смажимо тигрові креветки в беконі на сковороді-гриль (без масла). Обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку.
- Знімаємо креветки в беконі з шпаг і подаємо до столу.
Канапе з креветками пікантні
Секрет гостроти креветок в цій цікавою закуски я придумала сама. Канапе з креветками пікантні робляться на огірку, тому що огірок найкраще згладжує гострий смак закуски. Спробуйте.
Складові:
-
- Креветки – 100 Грам
- Соєвий соус – 50 мілілітрів
- Помідори Черрі – 10-12 Штук
- Мелений Чилі перець – 1 Чайна ложка
- Сіль за смаком
- Огірок – 1 Штука
Спосіб приготування:
-
- У чашці змішайте соєвий соус, мелений чилі перець і сіль.
- Тепер креветки. Їх треба зварити. Почистити від панцирів.
- Креветки занурте в чашку з соєвим соусом, кожну на тридцять секунд. Нехай перець чилі добре закріпиться на ній, а соус вбереться.
- Огірок помийте і наріжте на маленькі шматочки.
- Помідори Черрі помийте і розділіть на половинки.
- Тепер огірок насадити на шпажку для канапе.
- Зверху – креветка.
- І завершує композицію половинка помідора Черрі.
- Викладіть канапе з креветками пікантні на красиву тарілку.
- Ось така незвичайна, смачна і проста вийшла закуска!
- Вона відмінно розігрує апетит.
- Тому на святковому столі просто необхідна!
- Ніжне м’ясо креветок прекрасно доповнюють соєвий соус і перець Чилі.
- Можете навіть не солити, якщо вам вистачить смаку.
Шашлички з креветок на шпажках
Складові:
-
- Креветки 500-800 гр.
- Лимон 1 шт.
- Зелена цибуля, імбир, цукор, спеції – за смаком
- Оливкова або рослинне масло – 1 ч.л..
приготування:
-
- Свіжі креветки споліскуємо під струменем холодної води. Якщо креветки заморожені, то розморожуємо. Обсушуємо за допомогою паперового рушника.
- Готуємо маринад: дрібно шаткуємо цибулю, імбир. Додаємо в окрему мисочку масло, цукор, спеції і зелень. У миску з маринадом додаємо креветки, ретельно перемішуємо, даємо постояти 20 хв. Через 20 хв. мариновані креветки нанизуємо на шпажки або шампури.
- Розпалюємо мангал, даємо вугіллю прогоріти. Вони повинні бути червоного кольору. Розміщуємо на мангалі шампура з креветками і готуємо протягом 2 хв, перевертаючи їх.
- Якщо ви хочете приготувати шашлички з креветок на шпажках будинку, то можна запекти їх в духовці або на сковороді-гриль. Також можна використовувати аеро-гриль.
- Креветки на шпажках можна приготувати в часниковому маринаді. Для цього соєвий соус змішують з дрібно нарізаним або пропущеним через прес часником.
Канапе-роли з огірків з креветками
Складові:
-
- 1 великий огірок
- 4 помідори черрі
- 8 королівських креветок
- 1/2 склянки рисового оцту
- Цукор – 3 ст.л.
- авокадо
- сік лайма
- Рукола – для прикраси
Спосіб приготування:
-
- Спочатку змішайте в невеликій залізної ємності цукор і рисовий оцет. Потім нагрійте до розчинення і прокип’ятіть протягом 2 хвилин. Приберіть з вогню і остудіть. Огірок наріжте на тонкі пластинки, залийте приготовленою сумішшю і поставте в холодильник приблизно на 30 хвилин.
- Тим часом очистіть креветки, нанизати на зубочистки, так, щоб креветки були витягнутими, а не зігнутими в напівдугою. Варіть їх протягом 2 хвилин, після чого охолодіть і зніміть креветки з зубочисток.
- Авокадо наріжте тонкими скибочками і збризніть соком лайма. Помідори теж розріжте на шматочки. На край огіркової смужки покладіть креветку, шматочок авокадо і помідори, листочок руколи – загорніть все в рол. Якщо рол розвалюється, можна скріпити його зубочисткою. Подавайте закуску відразу після приготування.
Закуска з креветками на шпажках
Складові:
-
- креветки
- часник
- оливкова олія
- лимонний сік
- горошок
- сир фета
- сіль
Спосіб приготування:
-
- Підготуємо заздалегідь всі інгредієнти і покладемо їх на стіл перед собою. Переконавшись в наявності всього необхідного, починаємо безпосереднє приготування закуски.
- Спочатку приготуємо пюре з зеленого горошку. Для цього горошок (можна заморожений) заливаємо теплою водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Читайте ще: Канапе з оливками: покроковий рецепт з фото.
- Після того як вода закипіла, проварити його ще близько 2 хвилин. Після закінчення часу вимикаємо вогонь, горошок з водою виливаємо в друшляк, тим самим позбувшись від води. Даємо охолонути горошку
- Беремо блендер. Крім горошку, в девайс кладемо 100 г сиру фета, 1 ст. л. лимонного соку, а також 1 ст. л. оливкового масла, сіль і перець за смаком. Після того як блендер подрібнити всі інгредієнти, повинна вийти однорідна маса. Якщо вдома не виявилося сиру фети, можна використовувати бринзу. Між собою вони дуже схожі.
- Наступним етапом буде приготування морепродуктів. Сама креветка повинна бути повністю разморожена і очищена від панцира.
- Смажимо креветки на середньому вогні з декількома краплями оливкової олії. Обсмажуємо морепродукт з обох сторін по кілька хвилин.
- Для аромату додаємо дрібно нарізаний зубчик часнику і подрібнену цедру лимона. Як тільки креветки стануть рум’яного кольору, сковороду прикриваємо кришкою і прибираємо з плити.
- Прийшов час зайнятися хлібом. Його необхідно злегка обсмажити на сковороді або використовувати тостер. Обсмажений хліб натираємо зубчиком часнику. Зверху кладемо пюре з горошку, а потім по 2 креветки.
- Такі креветки у вигляді закуски з італійським рецептом бажано подавати на стіл в гарячому вигляді, хоча і охолодженими вони теж гарні. Смачна закуска з креветок обов’язково сподобається вам і вашим гостям.