
Тефтелі з підливою, як у дитячому садочку – це найприємніший спогад про садок і шкільну їдальню. Зрозуміло, після соковитих дріжджових оладок і пишного омлету. Ця ситна смачна страва чудово підходить для всієї сім’ї, оскільки тефтелі люблять і дітки, і дорослі. Тут ви знайдете 5 рецептів тефтелей як у дитячому садку з підливою.
Тефтелі з рисом і підливою як у дитячому садку
Ніжні тюфтельки з рисом – дуже ситна, нескладна страва. Ці тюфтельки добре підходять для діток, оскільки вони не рясніють спеціями і жиром. Приготовані з яловичини або телятини такі тюфтельки будуть дуже дієтичними та корисними.

Інгредієнти
- Свинячий фарш 250 гр.
- Яловичина 250 гр.
- Рис круглозерний ½ склянки
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сметана 2 ст.л.
- Борошно пшеничне 1 ст.л.
- Вода питна 1.5 склянки
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Томатна паста 1 ст.л.
На порцію Калорії: 167 ккал Білки: 10.6 г Жири: 8.3 г Вуглеводи: 12.3 г
Приготування
-
Як приготувати тефтелі як у дитячому садку з підливою? Для початку потрібно зробити всі підготовчі роботи. Рис обов’язково промийте, а потім відваріть крупу до напівготовності, а також приготуйте фарш, якщо робите його самостійно. Потім у глибокій мисці з’єднайте остиглий рис, фарш, яйця і сіль. Потрібно ретельно все перемішати. Цибулину подрібніть на тертці або в блендері та додайте у фарш.
-
Далі гарненько вимісіть фарш руками, щоб він був повністю однорідним і щільним. Фарш після цього потрібно відбити об стільницю або миску, не нехтуйте цим пунктом. Фарш для тюфтельок має бути досить щільним.
-
Тефтельки формуйте мокрими руками, щоб фарш не приставав. Потім обваляйте кульки в пшеничному борошні, щоб вони не втратили свою форму під час обсмажування.
-
Сковороду з рослинною олією розжаріть, а потім швидко обсмажте тюфтельки з усіх боків до щільної золотистої скоринки. Засмажувати їх до повної готовності не потрібно.
-
Тефтельки покладіть у глибоку каструльку з товстим дном. Томатну пасту з’єднайте з чистою водою, трохи присоліть і додайте в каструльку з тефтелями. Увімкніть помірний вогонь і тушкуйте тюфтельки під кришкою хвилин 10.
-
Поки тюфтельки тушкуються, розведіть сметанку в половині склянки води, гарненько перемішайте.
-
Потім додайте пшеничне борошно і виделкою збийте суміш до однорідного стану. Постарайтеся уникнути грудочок, щоб підлива вийшла повністю однорідною.
-
У каструлю з тюфтельками влийте сметанний соус, акуратно перемішайте та тушкуйте тюфтельки ще близько двадцяти хвилин або півгодини під закритою кришкою.
-
Готові тюфтельки матимуть гарну помаранчеву підливку і ніжну структуру. Подавати їх можна з картопляним пюре, рисом або гречкою, макаронами.
Смачного!
Смачні тефтелі на сковороді без рису
Тефтелі можна готувати не тільки з рисом, а й без нього. Так вони виходять більш легкими та дієтичними. Крім того, варіння рису займає деякий час, тому тефтелі без рису на сковороді вийде приготувати набагато швидше. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 300 гр.
- Фарш свинячий – 300 гр.
- Морква (невелика) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Сметана – 3 ст.л.
- Вода – 2 ст.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.л.
Процес приготування:
1. Для початку очистіть моркву і цибулю, а потім промийте коренеплоди в проточній воді. Подрібніть їх: моркву на тертці, а цибулю дрібно порубайте ножем.

2. Сковороду з олією поставте на вогонь і покладіть туди подрібнені коренеплоди. Пасеруйте цибулю з морквою на невеликому вогні, регулярно перемішуючи.

3. Коли цибуля стане прозорою, вимкніть вогонь і дайте коренеплодам охолонути. Потім покладіть у глибоку миску суміш свинячого та яловичого фаршу, додайте туди коренеплоди, сіль і яйце. Ретельно перемішайте інгредієнти та вимісіть однорідний фарш.

4. Потім скачайте з фаршу однакові кульки середнього, невеликого розміру. Кожну тефтельку обваляйте в борошні або панірувальних сухарях. Обсмажте тюфтельки в тій самій сковорідці, де ви готували морквину з цибулею. Досягніть золотистої скоринки тефтелей.

5. У мисочці з’єднайте сметану, сіль, воду, томатну пасту і гарненько збийте вилочкою або вінчиком. Потім додайте борошно і ще раз збийте, розбиваючи грудочки і домагаючись повної однорідності суміші.

6. Соус влийте в сковорідку з тюфтельками, накрийте сковорідку з тюфтельками кришкою і тушкуйте їх упродовж півгодини до повної готовності. Готові тюфтельки подавайте з будь-яким гарніром за смаком.

Простий рецепт тефтелей з ароматною підливою в духовці
Ніжні ароматні тефтелі з підливою виходять просто чудовими, якщо готувати їх у духовці. Це займає трохи більше часу, ніж приготування тюфтельок у сковороді, але результат перевершує всі очікування. Обов’язково спробуйте цей рецепт і будете в захваті!
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Морква середнього розміру – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Сметана – 3 ст.л.
- Вода – 2 ст.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.л.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці з’єднайте м’ясний фарш і яйце. Потім очистіть цибулю і моркву та подрібніть їх на середній тертці. Коренеплоди додайте в миску з фаршем, посоліть і ретельно перемішайте.

2. Вимішуйте фарш ретельно, до повної однорідності. Потім обов’язково відбийте фарш об обробну дошку або миску, де ви його замішували. Після цього почніть формувати тюфтельки.

3. Мокрими руками сформуйте невеликі акуратні тефтелі. Можна не обвалювати їх у борошні, а просто акуратно скласти в глибоку форму для запікання – скляну або непригоряючу.

4. У чаші розведіть томатну пасту, сметану, воду і сіль. Гарненько перемішайте інгредієнти вилочкою або вінчиком, а потім акуратно додайте в суміш пшеничне борошно. Ретельно збийте соус до повної однорідності, а потім влийте у форму з тефтельками.

5. Духовку увімкніть і налаштуйте температуру 150-170 градусів. Коли духова шафа розігріється, помістіть туди форму з тюфтельками і готуйте протягом години.

6. Поки запікаються тюфтельки, приготуйте гарнір. Відваріть рис або макарони, а потім порційно подайте ніжні тефтелі з гарніром і підливою. Для краси можете кожну порцію присипати свіжою зеленню.

Тефтелі з курки з грибною підливою
Курячі тюфтельки – найдієтичніша й найапетитніша страва, яку тільки можна придумати. Тефтелі з ніжною підливою на основі грибів обов’язково припадуть вам до смаку. Не гайте часу дарма та приготуйте ситний апетитний обід із курочки!
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Сіль кухонна – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Постарайтеся вибрати найменш жирний фарш без додавання шпику. В ідеалі приготуйте фарш із курки самостійно, не додаючи туди жир і курячу шкіру. М’ясо посоліть і поперчіть, вбийте туди яйце.

2. Потім очистіть і подрібніть на тертці ріпчасту цибулину, а печериці вимийте і дрібно наріжте. Частину грибів і цибулю додайте в курячий фарш, ретельно все перемішайте.

3. Іншу частину нарізаних печериць покладіть у сковорідку з рослинною олією і злегка обсмажте, перемішуючи. Поки готуються гриби, сформуйте з фаршу кульки та злегка обваляйте їх у борошні.

4. У сковорідку з обсмаженими печерицями покладіть кульки з фаршу і трохи обсмажте разом із грибочками. Водночас змішайте окріп із бульйонним кубиком або розсипчастим сухим бульйоном, додайте туди борошно і добре збовтайте. Рідина має бути повністю без грудочок.

5. Майбутню підливу влийте в сковорідку з тюфтельками та грибами і на невеликому вогні тушкуйте страву протягом сорока хвилин, періодично перевертаючи тюфтельки.

6. Коли тюфтельки з курки з грибами будуть готові, можете дрібно посікти свіжу зелень і присипати страву для аромату та краси. Подавайте курячі тюфтельки з рисом або макаронами – дуже смачно!

Рецепт рибних тефтелей як у дитячому садку
Фрикадельки з риби – це дуже корисна страва, яка обов’язково має бути присутня в раціоні діток і дорослих. Ці тюфтельки виходять ніжними, ароматними та смачними. Обов’язково приготуйте цю страву для своєї сім’ї, і вони оцінять її по достоїнству.
Інгредієнти:
- Рибне філе – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 2-3 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Томатна паста – 2-3 ст.л.
- Вода – 2 ст.
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Візьміть філе риби, бажано свіже. Якщо використовуєте заморожену рибку, то обов’язково позбавте її зайвої вологи за допомогою паперового рушника. Рибку прокрутіть на м’ясорубці разом із цибулею, а потім додайте туди сіль і куряче яйце.

2. Морквину промийте, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Потім додайте моркву в рибний фарш. Гарненько перемішайте всі інгредієнти, а потім додайте до складу фаршу панірувальні сухарики і вимісіть щільний хороший фарш.

3. На пательні розігрійте рослинну олію та сформуйте з рибного фаршу круглі тефтелі. Покладіть їх на пательню з розігрітою олією та обсмажте до золотистої скоринки.

4. У каструльці розведіть воду, томатну пасту, спеції за смаком і борошно. Збийте все це до однорідної консистенції та увімкніть вогонь.

5. Щойно підлива закипить, акуратно помістіть туди тюфтельки з риби та прикрийте ємність зі стравою кришкою. Тушкуйте тюфтельки з риби протягом сорока хвилин під кришкою, іноді перевіряючи консистенцію підливи та готовність тюфтельок.

6. Коли тюфтельки з риби з підливою будуть готові, подавайте їх із гарніром із рису або макаронів, прикрасивши кожну порцію рубаною свіжою зеленню.

Смачного і кулінарних успіхів!