Це простий домашній тортик, який без проблем зможе спекти навіть новачок. В основі торта лежить медовий бісквіт, який відрізняється від класичного тонким медовим присмаком. А ось в якості крему ідеальним варіантом тут буде сметанний крем. Його легка кислинка прекрасно відтіняє медова солодкість коржів і вирівнює смаковий баланс у цілому. Медовий торт зі сметанним кремом виходить солодким, але не нудотним. Спробуйте спекти цей нескладний домашній торт і оцініть його простоту і ніжний смак!
Інгредієнти для приготування медового торта зі сметанним кремом:
- яйця курячі – 5 шт.
- мед – 60 г
- борошно пшеничне – 160 г
- цукор – 130 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- варена згущене молоко – 300 г
- сметана (жирна) – 400 г
Медовий торт зі сметанним кремом – покроковий рецепт з фото:
В глибоку чашу розбиваєте всі п’ять яєць, додати рідкий мед і цукор. І включаєте міксер.
Спочатку маса стане рідкою, але після десятихвилинного збивання вона посвітлішає і придбає повітряну і досить густу консистенцію. За обсягом вона збільшиться приблизно в три рази, що обов’язково треба враховувати при виборі чаші.
Борошно з’єднують з пекарським розпушувачем, обов’язково просеиваете і додаєте в тісто невеликими частинами. Перемішуєте дуже дбайливо, щоб легкість тесту збереглася і після введення борошна.
Перекладаєте тісто в роз’ємну форму (22-24 см). Стінки форми нічим не змащуєте, вони повинні бути сухими, а от дно обов’язково прикриваєте шматком пекарського пергаменту. Розрівнюєте лопаткою поверхню тіста і відправляєте медовий бісквіт в духовку.
Духовку включаєте заздалегідь, щоб до моменту випічки вона вже була прогріта до 170 градусів. Печете медовий бісквіт для торта 35-40 хвилин, дверцята не відкриваєте і не заглядаєте. Даєте готового бісквіту охолонути в рознімної формі, а тільки потім дбайливо дістаєте його з форми. Прикриваєте ніжний і повітряний корж серветкою і дати відлежатися хоча б пару годин.
Для приготування сметанного крему берете жирну, густу і обов’язково свіжу сметану і додаєте до неї варену згущенку.
Збиваєте до отримання повітряної кремової маси. Якщо сметанний крем, в силу якихось причин, вийшов рідкуватим, то можете додати один пакетик закріплювача для сметани.
Разрезаете медовий бісквіт уздовж на три пласта. За структурою він дуже ніжний і не дуже сухою, тому додатково просочувати його зовсім необов’язково. Змащуєте кожен медовий корж товстим шаром сметанного крему.
Верх і боки медового торта теж змащуєте сметанним кремом.
Тепер прикрасу. При діставанні бісквіта з форми і надалі розрізуванні обов’язково з’являються бісквітні крихти. Ось цими крихтами і можна обсипати боки нашого медового торта. Можете до крихт, якщо їх мало, додати подрібнені горіхи. А верх прикрашаєте вареним згущеним молоком і візерунками з залишків сметанного крему. Навіть таке просте прикраса зробить торт дуже ошатним. Але при бажанні можете прикрасити тортик і більш вишукано.
Ставите готовий медовий торт зі сметанним кремом в холодильник на пару годин.
За цей час сметанний крем повністю просочить коржі медового бісквіта і зробить торт дивовижно ніжним!
Смачного!