Напередодні світлого і довгоочікуваного весняного свята Великодня, пропонуємо вам приготувати дуже красиве, смачне і ошатне печиво з глазур’ю. Це пасхальне печиво послужить не тільки апетитним частуванням, але і смачним подарунком, який можна подарувати всім своїм рідним і близьким. До речі, якщо ви ще жодного разу не прикрашали печиво глазур’ю, то робиться це зовсім не складно і навіть дуже весело, тому сміливо підключайте до цього процесу всіх членів сім’ї!
Інгредієнти для приготування печива з глазур’ю на Великдень:
Для печива:
- борошно пшенична – 270 г
- масло – 100 г
- яйце куряче – 1 шт.
- цукрова пудра – 200 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Для глазурі:
- яєчний білок – 1 шт.
- цукрова пудра – 200 г
- лимонний сік – 1 ст. л.
- харчові барвники
Рецепт приготування великоднього печива з глазур’ю:
Приготуйте тісто для печива. У мисці з’єднайте разом вершкове масло кімнатної температури, цукрову пудру і ванільний цукор.
Збийте масло міксером протягом 3-4 хвилин до пишної консистенції.
Вбийте в масу одне велике куряче яйце.
І знову ретельно збийте масу міксером.
Всипте просіяне борошно (до речі, так як борошно може значно відрізнятися за якістю, то вам може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, тому щоб не забити тісто зайвої борошном, додайте спершу 250 г, а решту додавайте вже за потреби).
І руками або міксером з насадками для тіста швидко замісіть однорідне тісто.
Готове тісто для великоднього печива з глазур’ю перекладіть в пакет і відправте в холодильник на 1 годину.
Добре «свіже» тісто, за бажанням, розділіть на 2 частини (щоб з ним було зручніше працювати) і розкачайте в пласт товщиною близько 5 мм
З допомогою вирубки у формі яйця виріжте пасхальне печиво. Обрізки тіста зберіть також і розкачайте.
Вирізане печиво викладіть на деко, застелене папером для випічки.
Випікайте пасхальне печиво при 180 С близько 10 хвилин, до легкого зарум’янювання країв. Готовому печінкою дайте повністю охолонути.
Приготуйте глазур. Для цього в яєчний білок, додайте просіяне цукрову пудру.
Лопаткою або віночком ретельно розітріть білок з пудрою до гладкої консистенції і білосніжного кольору. Розтирайте дуже ретельно (близько 8-10 хвилин), щоб пудра повністю розчинилася і глазур стала однорідною.
Додайте столову ложку лимонного соку і знову дуже ретельно перемішайте.
Готову глазур розділіть на таку кількість порцій, скільки кольорів ви хочете отримати.
Кожну порцію глазурі для великоднього печива фарбуйте у бажаний колір. Для цього просто в кожну ємність з глазур’ю додайте по краплі рідкого барвника і ретельно перемішайте до отримання однорідного кольору.
Готову пофарбовану глазур перекладіть з одноразовим кондитерських мішків або по щільним пакетів.
мішка або пакета відріжте куточок (отвір має вийти діаметром до 1 мм). Не доходячи до краю печива зробіть з глазурі бортик, як показано на фото.
Внутрішню частину печива також заповніть глазур’ю того ж кольору, що і бортик.
Допомагаючи дерев’яною шпажкою (робіть кругові рухи) або просто струшуючи печиво з боку в бік, розрівняйте поверхню глазурі.
Далі можете піти двома різними способами: наносити наступний шар глазурі поверх ще не засохлої, тоді малюнок вийде гладким, або наносити малюнок поверх повністю підсохлій основи, тоді поверхня буде більш фактурної.
Ми сьогодні пропонуємо вам прикрасити печиво першим способом, тому не чекаємо поки глазур підсохне, а далі малюємо. Як варіант, в центрі печива зробіть глазур’ю будь-якого іншого кольору кола.
І шпажкою прямуючи від центру до краю почніть змішувати глазур, таким чином у вас вийде своєрідний квіточку.
Також можете прикрасити великоднє печиво зигзагами, для цього поверх основної глазурі нанесіть смужки з глазурі іншого кольору.
І гострим кінцем шпаги починаючи з одного краю проведіть лінії спершу в одному напрямку, потім в протилежному, таким чином у вас вийдуть зигзаги.
Також просто видавлюючи зверху точки з глазурі іншого кольору, можете зробити пасхальне печиво в горошок. А, якщо по центру кожної краплі провести шпажкою, то горошок перетвориться в сердечко.
Після того, як ваш основний малюнок підсохне (на це піде кілька годин), край печива можете прикрасити «змійкою» з точок.
Повністю оздоблене печиво залиште при кімнатній температурі на всю ніч, щоб глазур добре просохла.
Святкове печиво з глазур’ю на Великдень готово!
Христос Воскрес!
Смачного!