Грунтовне, придатне званного/дружнього обіду страва — азербайджанська бозартма — наваристий, ароматний суп, густоту якого запросто регулювати самостійно, за технологією приготування нагадує спекотне, здатний зігріти та нагодувати досхочу. Крім курки можливі баранина, яловичина, інша птиця, але для максимального наближення до автентичності важливий посудина для приготування бозартмы прийнято використовувати жароміцний казан.
Інгредієнти для приготування азербайджанської бозартмы:
- курка – 1 кг
- картопля – 700 г
- цибуля ріпчаста – 100 г
- масло – 50 г
- зелень – 1/2 пучка
- лавровий лист – 1-2 шт.
- часник, перець, сіль – за смаком
Рецепт приготування бозартмы з курки з азербайджанською:
Тушку сумлінно моєму, зрізаємо надлишки жирових прошарків, вириваємо залишилися голки пір’я, протираємо рушником або папером — чисту птицю розбираємо невеликими шматками, щедро солимо, перчимо.
В казані розтоплюємо вершкове масло, пом’якшувальну і насыщающее блюдо ніжним солодкуватим присмаком. Першим обсмажуємо нашатковану тонкими півкільцями ріпчасту цибулину. Даємо нарізці пропаритися, розм’якнути 1-1,5 хвилини.
Наступної закладаємо приправлену спеціями курку, перемішуємо, продовжуємо смажити до утворення легкої золотистої скоринки.
Паралельно, очистивши, ділимо великими сегментами картопля — додаємо в товстостінну каструлю, залишаємо зверху, не розмішуючи, кидаємо пару горошин перцю.
Заливаємо окропом, повторно кип’ятимо, зменшивши нагрів, варимо суп на верхньому вогні під кришкою близько півгодини.
наприкінці готування бозартму пробуємо, при потребі додаємо сіль, перець, Опускаємо пряний лавровий лист, подрібнені часник (за бажанням) і соковиту зелень, деякий час наполягаємо.
Подаємо до столу наваристий суп гарячим.
Азербайджанська бозартма з курки готова!
Смачного!