Печиво савоярді або Дамські пальчики придбав свою популярність завдяки італійському десерту тірамісу. Хоча, якщо включити трохи фантазії, то на його основі можна приготувати багато інших смачних десертів. Так буде достатньо у бокал викласти шар печива, трохи заварного крему і свіжих ароматних ягід або фруктів і святковий десерт буде готовий. А ще таке печиво можна просто подати з чашкою чорної кави і насолодитися його смаком. Величезний плюс цього печива в тому, що готується легко і швидко. Весь процес у вас займе близько півгодини.
Інгредієнти для приготування печива Дамські пальчики:
- яєчні жовтки – 2 шт.
- яєчні білки – 3 шт.
- цукор – 60 г
- борошно пшеничне – 50 г
- цукрова пудра – 30 г
Рецепт приготування печива Дамські пальчики:
В підходящу ємність викладаємо два жовтки і додаємо до них половину цукру (30 г).
Збиваємо суміш до збільшення в об’ємі.
В іншу ємність виливаємо білки. Збиваємо їх до м’якої піни.
Потроху додаємо цукор, що залишився (30 г) і збиваємо до щільності.
Акуратними рухами лопаткою змішуємо жовткову масу з білковою.
В отриману суміш просіваємо борошно.
Лопаткою акуратними рухами вмішуємо борошно в яєчну основу. Доводимо тісто до однорідності.
Тісто викладаємо в кондитерський мішок з круглою насадкою або у щільний пакет з відрізаним куточком.
На деко відсаджуємо тісто у вигляді смужок довжиною близько 10 см. Всього з цієї кількості тесту повинно вийти близько 24-26 шт.
Отримане печиво присипаємо через ситечко половиною цукрової пудри і залишаємо на 5-7 хвилин. Потім присипаємо залишилася пудрою і залишаємо ще хвилин на 5. Завдяки цукровій пудрі на поверхні печива утворюється щільна цукрова скоринка.
Випікаємо Дамські пальчики при 180 С близько 10-12 хвилин. Для кожної духовки час випікання може дещо змінюватись, так що слідкуйте за кольором скоринки, вона повинна бути насиченого золотистого кольору. Готовому печінкою даємо повністю охолонути і тільки потім відокремлюємо від пергаменту.
Подаємо готове печиво Дамські пальчики самостійно, використовуємо для приготування тірамісу або інших десертів.
Смачного!