Піцу люблять всі, в цьому немає сумнівів, але далеко не кожна господиня готує це улюблене блюдо будинку, посилаючись на тривалість і складність процесу чи брак досвіду роботи з дріжджовим тістом. Піца з куркою і ананасами, рецепт з фото якої ми сьогодні пропонуємо своїм читачам, наочно демонструє, що домашня піца – це просто, швидко і дуже смачно! Курка з ананасами – це, звичайно, класика, але за бажанням ви можете додати рецепт і свої коригування, наприклад, використовувати кілька видів сиру, замінити курку на шинку або додати інші улюблені складові піци (оливки/маслини, гриби і ін.).
Інгредієнти для приготування піци з ананасами і куркою:
Для тіста:
- борошно – 400 г
- дріжджі сухі швидкодіючі – 8 г
- вода тепла – 250 мл
- оливкова олія – 40 мл
- цукор – 15 г
- сіль – 8 г
Для начинки:
- ананаси консервовані – 200 г/5 кілець
- курка (філе) – 350 г/2 шт.
- сир твердий – 150-180 г
- томатний соус (або кетчуп) – 2-3 ст. л.
Примітка: із зазначеної кількості продуктів виходить 2 піци діаметром 32 див.
Піца з куркою і ананасами – рецепт з фото:
Приготування домашньої піци починаємо, звісно, з тіста, тому що йому буде потрібен час, щоб «піднятися». У глибоку миску відміряємо потрібну за рецептом кількість пшеничного борошна і сухих дріжджів, розмішуємо інгредієнти ложкою.
У теплу воду додаємо сіль і цукор, додаємо оливкову олію. Ретельно розмішуємо, щоб кристали розчинилися.
В суміш борошна і дріжджів вливаємо підготовлену «рідина» і замішуємо тісто для піци, спочатку ложкою, а потім руками.
Тісто для піци має стати однорідним і перестати липнути до рук. Якщо буде необхідно, в процесі замісу можна трохи підсипати муку. Готове тісто у формі кулі залишаємо в мисці для підйому на 30-40 хвилин, накривши рушником.
Поки тісто підходить, можна зайнятися приготуванням начинки для піци. Курку потрібно відварити або запекти до готовності. Ми вибрали перший варіант. Варити потрібно в підсоленій воді близько 20 хвилин після закипання. Готову курку залишаємо остигати.
Сир твердих сортів тремо на крупну тертку.
Охолоджену курку і ананаси нарізаємо невеликими шматочками.
До цього моменту тісто для піци встигло «вирости» в кілька разів. Перед розкочуванням обминаємо кульку тіста руками, щоб вийшло повітря.
Так як наше кількість тіста розраховано на 2 піци, то ділимо кулю на 2 рівні частини. Розкачуємо по черзі на припыленном борошном столі в коло. За допомогою качалки переносимо основу в спеціальну форму для піци або просто на деко, застелений папером.
Змащуємо основу томатним соусом або кетчупом.
Рівномірно розкладаємо начинку – курку і ананаси.
Посипаємо піцу тертим сиром. За бажанням, зверху можна полити соусом.
Відправляємо піцу з куркою і ананасами в духовку, попередньо розігрівши її до 200 градусів. Ставимо на середню поличку і випікаємо 20 хвилин.
Ще гарячою розрізаємо на порції і відразу ж подаємо – піца курка з ананасами готова!
Смачного!