Печінка з волоськими горіхами в молочно-вершковому соусі – це звичне друга страва, яке можна подати з різними гарнірами на ваш смак. Додавання горіхів додасть страві якусь родзинку, яку обов’язково оцінять ті, для кого ви будете готувати.
На приготування печінки в молочно-вершковому соусі у вас піде близько однієї години, не більше.
Я готувала зі свинячої печінки, але ви можете з тим же успіхом готувати яловичу і навіть курячу печінку.
складові
- печінку (свиняча) – 250 г;
- молоко (2,6% жирності) – 650 мл;
- кріп (свіжий) – 1/2 пучка;
- зелена цибуля-перо – 1/2 пучка,
- вершкове масло (72,7% жирності) – 30 г;
- сіль (кухонна або морська) – за смаком;
- спеції (паприка, коріандр, розмарин) – за смаком;
- волоські горіхи – 7 шт.
Рецепт приготування
Печінка помийте і поріжте на шматочки середньої величини. Викладіть в тарілку або миску.
У чисту і суху сковороду налийте олію і поставте її на середній вогонь. Коли масло стане гарячим, викладіть печінку і перемішайте. Обсмажуйте печінка близько п’яти хвилин, поки вона не побіліє.
Молоко нагрійте до теплого стану і залийте в сковороду.
Кріп помийте і дрібно поріжте.
Засипте кріп в сковороду і перемішайте.
Зелену цибулю помийте і наріжте невеликими пір’їнками.
Засипте цибулю в сковороду, перемішайте і тушкуйте далі. Відразу ж посоліть соус по своєму смаку.
Гасіть печінку двадцять хвилин, потім покладіть в сковороду вершкове масло. Зачекайте, поки воно розчиниться, і перемішайте.
За п’ять хвилин до готовності страви, засипте все спеції, які звикли класти в страви з печінкою, і перемішайте. Гасіть до готовності і вимкніть вогонь.
Волоські горіхи очистіть від шкаралупи, потім обсмажте на сухій сковороді.
Печінка в молочно-вершковому соусі готова! Якщо додавати горішки в сковороду, то соус потемніє. Тому можна зверху просто посипати горішками печінку. Але якщо захочете додати їх в процесі приготування, то крім кольору нічого не зміниться. Смакові якості також будуть на висоті.
Печінку можна подати з будь-яким гарніром або з салатом за вашим бажанням. Наприклад, відмінно поєднується з печінкою рисова крупа, гречана каша і картопляне пюре.