Чудову літню закуску можна легко і швидко приготувати з кабачків, смажених кружечками в яйці і сухарях. Хрустка скоринка з ніжною м’якоттю всередині – це неймовірно смачно!
Кабачки – всіма улюблений овоч, який смачний в будь-якому вигляді. З кабачка готують овочеве рагу, супи-пюре, підливи, оладки, чудові холодні закуски і теплі салати. Влітку, коли кабачки в достатку, є привід почати кулінарні експерименти, використовуючи цей смачний і корисний овоч. Одним з найбільш простих і популярних способів приготування кабачків є їх жарка на сковороді кружечками.
Найчастіше перед смаженням пластинки кабачків обвалюють в пшеничній муці, а потім кладуть у сковороду з розпеченим рослинним маслом. Але я пропоную інший цікавий рецепт приготування закуски – посмажити молоді кабачки в яйці і панірувальних сухарях. Такі кабачки відрізняються золотистої хрусткою скоринкою зовні і ніжною соковитою м’якоттю всередині. Пікантно, вишукано і недорого.
Складові:
- кабачки – 2 шт. (Близько 1 кг)
- яйця – 1-2 шт.
- панірувальні сухарі 100 г
- сіль – щіпка
- рослинна олія
рецепт:
Нарізаємо кабачки не дуже товстими кружечками. Товщина платівок повинна бути приблизно 5 мм, не більше. Якщо пластинки будуть дуже широкими, то вони погано прожаряться і в підсумку кабачок вийде хрустким всередині. Солимо кожен кружечок, складаємо їх башточками, що вони просочилися.
Збиваємо яйце з невеликою кількістю води.
Потім мачає кружечок кабачка в панірувальні сухарі, які можна приготувати самостійно по нашому чудовому рецептом.
Обсмажуємо кабачки на рослинній олії з обох сторін на невеликому вогні до появи золотистої скоринки. З кожного боку платівка кабачка буде смажитися приблизно 1-2 хвилини.
- Смачні смажені кабачки в сухарях готові. Подавати їх краще з пилу- з жару, поки хрустка скоринка не розм’якла. Залишилося закуску викласти на блюдо, посипати подрібненою зеленню. При бажанні до кабачків можна подати часниковий, грибний або томатний соус.
Господині на замітку:
- В паніровці для смаження кабачків можна додати трохи сиру, подрібненого на дрібній тертці (1-2 ст.л.).
- Аналогічним способом можна смажити кольорову капусту, розрізану на тонкі пластинки.