У прохолодні осінні дні хочеться побалувати своїх домашніх корисними і ситними стравами. Супи, солянки на основі курячого бульйону не тільки відмінно зігрівають і втамовують голод, а й показані при дієтичному харчуванні. Незвичний для нашого меню червоний рис сорту Рубін відрізняється кольоровою палітрою, багатий мікроелементами, вітамінами групи А, Е, В, РР, а також містить жирні кислоти і антиоксиданти. Червоний рис з природно пофарбованої оболонкою зерна перевершує за багатьма показниками звичний шліфований рис. До речі, новий сорт пропонують відомі виробники, а це значить, що у нас немає підстав сумніватися в його високій якості. Пропоную включити в осіннє меню дієтичний суп, в складі якого м’ясо курячої грудки, кольорова капуста і червоний рис. Цей курячий суп готується без заправки і не містить ні краплі рослинного і вершкового масла. Можете порівняти з класичним рецептом курячого супу з рисом і вибрати потрібний варіант.
Час приготування: 30 хвилин +45 хвилин на замочування і варіння рису.
Інгредієнти на 3-4 порції (на 2 л бульйону): 
- куряче м’ясо – 250-300 г
- рис червоний Рубін – 100 г
- кольорова капуста – 3 маленьких вилочка
- часник – 1 зубок
- сіль + перець горошком або мелений
- перець стручковий гострий – 2-3 колечка
- зелень свіжа + цибуля порей – за бажанням.
Як приготувати дієтичний курячий суп з овочами без засмажкою
Рис сорту Рубін промити і попередньо замочити на 15-30 хвилин. Злити воду, рис залити новою порцією води і варити на помірному вогні до готовності приблизно 30 хвилин. Вода при варінні злегка забарвиться в вишневий колір, але зерна збережуть свої корисні якості і незвичний відтінок.
- Біле м’ясо курячої грудки помити, розрізати на невеликі частини. У каструлю налити холодну чисту воду, поставити на сильний вогонь. Додати філе курки, довести до кипіння, видалити білу піну. Далі готувати суп на середньому вогні.
Цвітну капусту очистити від зеленого листя, відрізати тверду основу і розібрати на суцвіття.
Після видалення піни в повільно киплячий бульйон додати цвітну капусту, при бажанні – колечка гострого червоного перцю (без білих насіння) і варити до готовності курки і капусти.
Коли м’ясо стане м’яким, філе курки дістати з бульйону, нарізати на невеликі шматочки і відправити назад в каструлю.
Потім туди ж всипати відварений червоний рис, нарізану цибулю порей або зелену цибулю, посолити і додати перець горошком. У висновку посипати дрібно нарізану кропом. Проварити всі інгредієнти разом протягом 2-х хвилин. Непрезентабельний зовнішній вигляд нашого супу повністю компенсується його корисністю.
Курячий суп з червоним рисом і цвітною капустою відразу подати на стіл в глибоких тарілках, піалах або бульоніцах.
- У міру густий курячий суп з рисом відмінно наситить і зігріє прохолодною восени і в морозні зимові дні. Овочевий суп на основі курячого бульйону з рисом – ідеальне перше блюдо для дітей і дорослих, для всіх, хто вважає за краще здорове харчування. А ще можна приготувати курячий суп з квасолею, але в наступний раз.