Якщо ви прихильник того, щоб частіше оновлювати репертуар повсякденних страв, скористайтеся нашим рецептом яловичого рубця по-корейськи. Виявляється, субпродукти теж можуть мати незабутній смак!
Ви – любитель гострих і пряних страв? Ви любите субпродукти? Тоді ви оціните це блюдо, де рубець або в простолюдді – нутрощі, грає першу скрипку. Будемо готувати рубець по-корейськи. Дуже апетитно, ароматно в силу використання безлічі спецій, ситно. І нехай готувати цю страву досить довго, але його приголомшливий смак повністю виправдає витрачений час. Обов’язково спробуйте трансформувати простий субпродукт в чудовий салат!
Складові:
- рубець яловичий – 400 г
- оцтова есенція 70% – 1 ч. л.
- лавровий лист – 1 штука
- перець-горошок чорний – 5-6 штук
для салату:
- морква велика – 1 штука – 120 г
- цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 штука – 70 г
- часник – 2 зубчики
- приправа для корейських салатів – 1 ст. л.
- оцет яблучний – 1 ст. л.
- сіль за смаком
- масло рослинне – 80 мл.
приготування:
- Яловичий рубець добре почистити ножем, особливо якщо в ворсистої частини рубця застрягли частинки бруду. Рубець помити під проточною водою. Скласти в чашку з холодною водою, щоб вона повністю покривала рубець. Додати оцтову есенцію, розмішати і залишити на мінімум 3 години для замочування і видалення характерного запаху і гіркоти.
- Після замочування рубець промити, нарізати на шматки розміром з долоню і скласти в каструлю. Налити в каструлю воду і поставити її на сильний вогонь. Довівши воду до кипіння, дати покипіти хвилин 5, після чого злити воду. Повторити цю маніпуляцію ще 2-3 рази. Специфічний запах рубця повинен зникнути.
- Залити рубець великою кількістю чистої води, додати лавровий лист і чорний перець-горошок. Довести воду до кипіння на сильному вогні, потім вогонь зменшити і варити на повільному вогні до готовності близько 4-х годин, при необхідності додаючи воду. Чи не солити! Готовність рубця перевірити виделкою, якщо нею можна легко проткнути рубець, він готовий.
- Готовий рубець вийняти з води на блюдо, остудити.
- Потім нарізати тонкою соломкою, скласти в чисту чашку.
- Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, сполоснути проточною водою і нарізати тонкими півкільцями.
- Моркву почистити, помити, натерти на тертці довгою соломкою.
- Часник почистити, помити, натерти на дрібній тертці. Вам може стати в нагоді досвід зі зберігання часнику.
- У чашку з нарізаним тонкою соломкою рубцем додати ріпчасту цибулю, порізану півкільцями, натерту довгою соломкою моркву, дрібно натертий часник, приправу для корейської моркви, влити яблучний оцет, посолити за смаком, добре перемішати.
- У невеликій сотейник налити необхідну кількість рослинного масла і нагріти його до «білого» серпанок.
- Розпечене масло влити в чашку з рубцем і овочами, ретельно розмішати. Під час перемішування рекомендується кілька разів зняти пробу, щоб при необхідності додати сіль або приправу.
- Чашку з готовим рубцем накрити кришкою і помістити в холодильник на мінімум 2 години.
Чим довше маринується рубець, тим він смачніший і м’якше.
- Викласти рубець по-корейськи в салатницю і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Якщо Ви зварили рубця більше, ніж було потрібно, загорніть його в харчову в плівку і заморозьте.
- Яблучний оцет можна замінити рисовим або апельсиновим.