При першому погляді на цей симпатичний супчик не відразу розумієш, з чого ж він зварений і звідки така строкатість фарб? Виявляється, все дуже просто! Сир, манна крупа і яскраві натуральні наповнювачі! Суп виходить дуже легкий і корисний, а значить, підійде як дорослим, так і дітям. Поки дорослі будуть оцінювати явно італійський смак цього першого страви, діти можуть повторити свої знання про те, як правильно переходити дорогу, адже суп не даремно називається «Триколор» – червоний, жовтий, зелений!
Інгредієнти для приготування супу «Триколор»:
- бульйон овочевий, курячий або м’ясний – 1,5 л
- дрібна крупа манна – 60 г
- яйце куряче – 2 шт.
- масло – 50 г
- сир пармезан або будь-який твердий – 50 г
- шпинат – 1 середній пучок
- томатна паста – 2 ч. л.
- сіль, свіжа зелень – за смаком
Рецепт приготування супу «Триколор»:
Збити в одному глибокому блюді яйця і вершкове масло. Воно має бути м’яким, тому заздалегідь його потрібно дістати з холодильника. Збивати до тих пір, поки шматочки масла не розійдуться практично повністю.
Сир натерти на дрібній тертці, перекласти в яєчно-вершкову суміш, перемішати, посолити.
Вимішуючи суміш ложкою, поступово додати манну крупу. Вона повинна бути дрібного помелу, але якщо манка у вас велика – її краще подрібнити в кавомолці.
Вийшло в’язке тісто розділити на три частини. Першу частину залишити як є – з неї вийдуть кубики жовтого кольору. У другу частину додати томатну пасту, перемішати до однорідного стану.
В третю частину всипати подрібнений шпинат, перемішати.
Підготувати прямокутну вогнетривку форму, вистелити її пергаментним папером. Не перемішуючи шари, по черзі викласти всі три частини тесту у форму. Духовку розігріти до 180 градусів, поставити в неї тісто на 10-15 хвилин. Воно має тільки «схопитися», тому слідкуйте за температурним режимом та тимчасовим інтервалом.
Витягнути тісто з форми і дати йому охолонути. Потім нарізати його кубиками розміром не більше ніж 1 на 1 сантиметр, так як при варінні в бульйоні кубики збільшуються.
Бульйон довести до кипіння, опустити в нього кубики, варити близько 5 хвилин.
Тепер суп можна розливати по тарілках, присипаючи свіжою ароматною зеленню. Суп «Триколор» готовий!
Смачного!