Гарбуз – чудовий овоч, який, на жаль, люблять далеко не всі. Але навіть, якщо ви і не є шанувальником гарбуза, то гарбузове булочки з корицею вам обов’язково сподобаються. Завдяки гарбузі колір у булочок виходить яскравим і сонячним, а кориця надає чарівний святковий аромат.
Для приготування дріжджових гарбузових булочок з корицею вам потрібно гарбузове пюре. Щоб його приготувати, гарбуз очистіть, наріжте шматочками і відваріть у воді до м’якості або приготуйте в мікрохвильовці. Також гарбуз можна одним великим шматком запекти в духовій шафі. М’які шматочки гарбуза подрібніть занурювальним або стаціонарним блендером в гладке пюре. Якщо пюре у вас вийшло більше, ніж потрібно за рецептом, то надлишки можете заморозити і використовувати в міру потреби.
Інгредієнти для приготування гарбузового булочок на дріжджах (20 шт.):
Для тіста:
- молоко – 200 мл
- гарбузове пюре – 150 г
- дріжджі свіжі пресовані – 15 г
- яйце куряче – 1 шт.
- масло – 40 г
- борошно пшеничне – близько 600 г
- цукор – 60 г
- сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- цукор – 100 г
- кориця – 2-3 ст. л.
- масло – 100 г (розтоплене)
Рецепт приготування гарбузових булочок з корицею:
Молоко нагріти в мікрохвильовій печі до трохи теплого стану, його температура повинна бути близько 40 С. В тепле молоко додайте цукор і дріжджі. Ретельно перемішайте.
Додайте гарбузове пюре, одне яйце і розтоплене, але вже остигле масло.
Віночком ретельно розмішайте до отримання однорідної суміші.
У борошно додайте сіль і просійте всі разом. Потроху додаючи борошно, замісіть для булочок однорідне гарбузове тісто. Вимісіть його на робочому столі до гладкості протягом 5 хвилин або більше. Тісто має стати еластичним і податливим. Скачайте його в кулю і викладіть в миску, змащену тонким шаром масла. Накрийте миску з тестом чистим трохи вологим кухонним рушником або харчовою плівкою. Поставте миску в саме тепле місце і дайте тісту підійти. На це піде 1 годину, але в залежності від температури навколо і сили дріжджів часу може знадобитися трохи більше або менше.
Потім дріжджове гарбузове тісто викладіть на припыленный борошном стіл і розділіть на 2 рівні частини. Так з тестом буде простіше працювати, але за бажанням, можете розгортати все тісто відразу.
Розкачайте тісто для булочок в прямокутний пласт товщиною близько 5 мм
Щедро змастіть пласт тіста розтопленим маслом. Цукор змішайте з корицею і отриманою сумішшю присипте зверху. Кількість цукру і кориці підбирайте на свій смак, але, чим більше кориці, тим смачніше.
Скрутіть тісто в рулет.
Гострим ножем розріжте на шматочки товщиною близько 4 див.
Отримані гарбузове булочки з корицею викладіть у форму на відстані один від одного зрізом вгору.
Накрийте наповнену форму рушником і залиште її в теплі до тих пір, поки булочки не збільшаться вдвічі.
розігрійте Духовку до 200 С і випікайте в ній гарбузове булочки на дріжджах протягом 20-25 хвилин.
Дістаньте рум’яні булочки з духовки, дайте їм охолонути і подавайте ледь теплими, присипавши цукровою пудрою.
Ароматні гарбузове булочки з корицею готові!
Смачного!