Тонкий вірменський лаваш – справжня знахідка для господинь, адже він є основним інгредієнтом різноманітних оригінальних і смачних страв.
Запечена в духовці рулет з лаваша з фаршем та сиром – це настільки чудове блюдо, що в моєму журналі рецептів він виділений кольором. Готується такий м’ясний рулет за кілька хвилин. За смаком виходить просто чудовим, інгредієнти – недорогі і доступні, а саме блюдо можна подавати навіть до святкового столу.
Якщо чесно, то це одна з моїх улюблених паличок-виручалочек на випадок несподіваних гостей. Та й домашні нерідко просять запекти рулетик. Тільки краще готувати відразу подвійну або потрійну порцію, щоб на всіх вистачило.
Складові:
- м’ясний фарш – 350 г
- яйце куряче – 2 шт.
- суміш прованських трав – 1 ст.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- лаваш – 1 лист
- кетчуп або томатний соус – 2 ст.л.
- майонез – 1 ст.л.
- сир твердий – 100 г
- масло вершкове – 2 ст.л.
- кріп свіжий або сушений – за смаком
Спосіб приготування:
Підготуємо начинку. Свіжий або розморожений фарш викладаємо в глибоку миску і вбиваємо туди яйця. Якщо візьмете свинячий фарш, то рулет вийде більш ситним. Курячий або яловичий зробить страву більш ніжним, дієтично.
Туди ж відправляємо сіль і суміш сухих трав. Якщо ви любите інші приправи, можете використовувати їх – тут справа смаку. Добре вимішуємо вміст миски.
На рівній поверхні розгортаємо лист лаваша. Змащуємо його томатним соусом і майонезом. Намагайтеся не переборщити з кількістю – рулет і так буде соковитим. Зручно користуватися силіконової пензликом.
Тепер викладаємо підготовлену начинку. Шар повинен вийти як на фото – товщиною не більше 1 см.
Посипаємо фарш натертим на дрібній тертці сиром. Ось тут вже, чим більше, тим краще.
Невеликий рада: якщо ви готуєте подвійну або потрійну порцію, то лаваші складайте один на одного. Так зручно буде готувати рулети по черзі – один згорнеться і відразу можна займатися таким.
Лаваш з фаршем загортаємо так, щоб він був досить щільним. Краї загинаємо всередину – в такому вигляді і виглядає акуратніше, і сік з рулету НЕ витече.
Відповідну для запікання форму змащуємо олією. Викладаємо фарширований лаваш по колу у вигляді равлика.
Размягчнним вершковим маслом щедро покриваємо всю поверхню лаваша. Завдяки цьому на рулеті утворюється неймовірно апетитна поджарістая і хрустка скоринка.
Запікаємо в духовці при температурі 220 градусів. Через 30-35 хвилин частування готове.
- Дістаємо з духовки, посипаємо зеленню кропу і, нарізавши, подаємо. Цей рулет однаково гарний і в гарячому вигляді і в холодному.