Звичайний маннік на кефірі може стати яскравим і соковитим, якщо його вдосталь наситити ягодами і фруктами. Будьте впевнені – настрій ваших близьких підвищиться тільки від виду цього чудового десерту. Ну а смак манника з ягодами і фруктами – він чудовий.
Складові:
- манна крупа – 1 склянка
- цукор – 0,5 склянки
- кефір – 1 склянка
- куряче яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 200 г
- негашене сода – 1 ч. л.
- пшеничне борошно – 1 склянка
- ягоди, фрукти – на смак.
Спосіб приготування
Традиційно маннік готується тільки з манної крупи, без додавання пшеничного борошна. Так що назвемо наш маннік особливим. У глибоку чашку висипте стакан манної крупи і стакан цукру. Сюди ж влийте стакан кефіру і добре перемішайте. Кефір з легкістю можна замінити кислим молоком.
- Накрийте чашку і залиште суміш на 1 годину. За цей час манка добре розбухне, а адже тісто від цього буде тільки пишніше і м’якше.
Деякі господині з вечора замішують тісто для манника, щоб вранці швиденько спекти смачний сніданок.
З’єднайте одне яйце і половину склянки цукру. Ретельно збийте міксером. Отриману пінну суміш вилийте в ємність з манкою.
- Добре перемішайте ручним віночком. Вершкове масло розтопіть, додайте в майбутнє тісто і перемішайте. Тепер черга соди. Не забудьте, що в тісто її потрібно покласти саме сухий. Гасити соду немає сенсу, так як це зробить кефір.
Стакан пшеничного борошна просійте. Робити це потрібно в першу чергу для того щоб виключити потрапляння випадкового сміття в тісто і щоб «розбити» дрібні грудочки. Порційно з’єднайте борошно з іншими інгредієнтами.
- Продовжуйте працювати віночком, замішуючи досить густе тісто.
Начинку для манника можна підібрати будь-яку: це може бути один вид ягід, або один порубаний на шматочки фрукт. Але найцікавіше створити насичений яскравий «коктейль» із самих різних ягід і фруктів, які тільки можна дістати. Використовуйте свіжозамороженої продукцію. Смак готового блюда все одно буде винятковим. Всі вибрані вами інгредієнти порубати на невеликі шматочки.
- Обов’язково присипте начинку цукром, хоча б парою столових ложок. Відомо, що заморожені ягоди і фрукти виділяють багато вологи, тому перемішайте їх зі столовою ложкою картопляного крохмалю, він всю вологу під час випікання забере.
- Форму змастіть соняшниковою олією і вилийте в неї тісто. Важке, тягуче – скоро воно перетвориться в чудовий маннік. Зверху висипте підготовлену начинку, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні. Духовку розігрійте до стандартної температури 180 градусів і випікайте фруктовий маннік протягом 40 хвилин.
- Пишний і ароматний, яскравий і смачний маннік з фруктами і ягодами! Він точно буде до вподоби вашим близьким. Смачного!