Для мене особисто товстолобик – риба, зручна в готуванні. Велика, без купи дрібних кісток. Але, ось смак у неї нічим не примітний, самий звичайний. Тому я вважаю, що рецепти для її приготування потрібно підбирати особливі. Неймовірно апетитний виходить товстолобик шматочками в духовці – замаринований спочатку в спеціях і зелені, а потім вже запечений на шпажках.
Сезон шашликів на відкритому повітрі вже пройшов, але це не означає, що не можна їх приготувати в домашніх умовах. Пропоную вашій увазі ароматний, смачний і дуже соковитий шашлик з товстолобика, запечений в духовці.
Для цієї страви підходить будь-яка велика і м’ясиста жирна риба. Неймовірний і пікантний аромат рибного шашлику буде додавати каррі.
Особливістю страви є швидкість його приготування, якщо ви, звичайно, заздалегідь замарінуете його.
Складові:
- філе товстолобика – 800 г
- цибуля – 1 шт.
- кріп – 1 пучок
- петрушка – 1 пучок
- часник – 4-5 зуб.
- спеція для риби – 1 ст. л.
- каррі – 2 ч.л.
- сіль – 1 ст.л.
- майонез + сметана – 100 мл
- рослинне масло – 50 мл
- лимон – 1/2 шт.
- дерев’яні шпажки.
приготування
- Від великого товстолобика необхідно відрізати шматок філе на шкірі з боку хвоста, як на фото.
- Філе поріжте порційними кубиками, робіть їх не дрібними, щоб після запікання вони залишалися соковитими.
- Очистіть цибулю і наріжте його півкільцями, часник придавите ножем до дошки, а потім дрібно наріжте.
- Шматочки товстолобика перекладіть в миску, туди ж пересипте часник і цибулю. Кріп і петрушку наріжте і додайте до риби.
- А тепер додайте каррі – це ароматна суміш спецій, яка використовується на кухні для різних страв. Не завадить суміш спецій для риби і сіль.
- Видавіть половинку лимона і додайте майонез зі сметаною до товстолобика, перемішайте. Налийте рослинного масла і знову перемішайте рибу. Під кришкою залиште маринуватися товстолобика в холодильнику. 1 години цілком достатньо.
- Замочіть заздалегідь дерев’яні довгі шпажки, і нанизуйте на низ шматочки риби. Духовку розігрійте до 190 градусів і відправляйте в неї шашлички, розміщуючи їх на фользі.
- Запікається такий шашлик 20-30 хвилин до апетитною скоринки.
- Подавайте шматочки товстолобика на тарілці прямо зі шпажками. Додайте на тарілку кілька часточок лимона, і свіжу зелень. Соус використовуйте в цій страві за смаком.
Приготування і фото: Ельба.
Інші рецепти з товстолобика:
- Цю рибу можна замаринувати в сирому вигляді Вийде відмінна закуска – ось рецепт.
Це цікаво:
- Типова спеція каррі складається з обсмажених сковороді без масла насіння кумина, коріандру і чорного перцю. Також в цю суміш входить чилі і фенугрек, шафран. Жовтий колір суміші обумовлений куркумою, що входить до складу.