Літо сонце спека. Рятують тільки водні процедури, тінь від дерев або кондиціонери в міському середовищі. А як же прохолодні напої? Тримайте найпростіший рецепт лимонаду.
складові
- лимони – 2 штуки
- апельсини – 2 штуки
- цукровий пісок – 0,5 склянки
- вода тепла – 0,5 л
- вода холодна – 1 л
- лід за бажанням.
приготування
Цитрусові ретельно вимити, розрізати на половинки. Нарізати парочку гуртків лимона і апельсина для прикраси. Вичавити сік з половинок цитрусів за допомогою соковижималки. У мене звичайна ручна соковижималка для цитрусових. Вийде близько 300 мл соку.
У глечик налити 0,5 л теплої води, додати цукор і свіжовичавлений лимонно-апельсиновий сік. Перемішати вміст глечика до розчинення цукрового піску. Поставити глечик в холодильник на 30-40 хвилин для охолодження.
- Потім додати в глечик холодну воду (1 л) і розрізані на чверті кружечки лимона і апельсина. Розлити готовий лимонад по келихах, додати колотий лід і втамувати спрагу. Краще пити через соломинку.
- Лимонад можна готувати окремо як з лимонів, так і з апельсинів. Також можна брати інші цитрусові – грейпфрут, лайм. І навіть додати ананасовий сік ніхто не забороняє. Пробуйте різні смаки.