Для приготування апетитних і хрустких маринованих кабачків вам знадобиться всього півгодини, якщо ви скористаєтеся даними рецептом. Виглядають красиво, а на смак не гірше огірків.
Кабачок – воістину універсальний овоч, адже з нього можна приготувати безліч корисних і низькокалорійних перших і других страв. Особливо популярні закуски з кабачків. Завдяки своїй ніжній м’якоті, овоч готується швидко, що особливо цінується сучасними господинями. Не завжди треба чекати кілька днів, щоб скуштувати смачні мариновані кабачки кружечками. Хочу запропонувати дуже швидкий спосіб приготування усіма улюбленої закуски. Такі кабачки можна навіть додавати в салат, доповнюючи іншими інгредієнтами. Особливий смак і аромат кабачкам надають в цьому рецепті лимонний сік, часник і багато пряної зелені.
Складові:
- лимонний сік (3 ст. л.)
- кабачки – 1-2 шт.
- петрушка – гілочка
- кріп – гілочка
- м’ята – 1-2 листочка
- кінза за смаком
- часник – 2 зубки
- морська сіль – 2 ч. л.
- цукор – 2 ч. л.
приготування
Молоденькі кабачки сполосніть в воді і при бажанні очистіть від шкірки. Наріжте кабачки кружечками, товщиною не більше 1 см. Якщо у вас є фігурна терка або ніж для Карбований, можна скористатися цими інструментами і красиво порізати овочі. Особливо презентабельно карбованние овочі виглядають на святковому столі.
У глибоку миску киньте дрібно нарізаний кріп, петрушку, м’яту і кинзу. Подрібнені зубчики часнику (2-3 шт.) Додайте до зелені.
На середньому вогні в підсоленій воді бланшуйте кабачки 2-3 хвилини.
Процідіть кабачки від рідини і додайте в миску з підготовленими інгредієнтами, добре перемішайте. Налийте лимонний сік, всипте дрібку цукру і меленого перцю. Для любителів гострих овочів, можна додати трохи чилі перцю.
Знову перемішайте і за смаком додайте сіль або цукор, а також кілька ложок рослинного масла. У цьому рецепті можна регулювати всі спеції на свій смак.
- Готові кабачки можна подавати відразу на стіл, або ж поставити, ще трохи промаринуватися на 1-2 години в холодильник. Така овочева закуска відмінно поєднується з м’ясом, рибою або картоплею.
З повагою Ельбі.