Курятина – дуже «ходовий» продукт на наших кухнях. У порівнянні зі свининою або яловичиною, м’ясо курки більш дешеве і дієтичне. Так що від нього – суцільна користь. Саме через низької жирності курку часто підносять діткам: разом з овочами, макаронами і кашами. Якщо ваш син вже пробував тушковану птицю, приготуйте йому курку з гарбузом! Ця страва і смачне, і корисне, так що малюк неодмінно буде просити у вас добавку. Крім того, ця смакота сподобається всій родині, так що сміливо готуйте за цим рецептом цілу курку!
Складові:
- курка – 1 тушка
- гарбуз – 200 г
- ріпчаста цибуля (жовтий або білий) – 1 шт.
- сіль за смаком
- борошно – 3 ст.л.
- рослинне масло для обсмажування.
Коли ви готуєте страви для дітей, особливу увагу варто приділити якості інгредієнтів. Добре було б купити саме домашню курку, а в ідеалі – і зовсім взяти вирощену вашими родичами або знайомими. Домашня курка буде гаситися трохи довше магазинної, але в ній немає «легендарних» гормонів, якими напихають живність на птахофабриках.
приготування
- Курку добре промийте і огляньте на предмет залишків пір’я. Якщо такі є, можна або відразу ж обскубати або осмол курку над вогнем, або зробити це вже після нарізування на шматки (деяким господаркам зручніше общипувати, тримаючи в руці невеликий шматочок птиці). Щоб обробити курку, потрібно спочатку відрізати ноги (кожну з них поділити на гомілки і стегна), потім крила. Потім грудинку поділити на чотири частини, а спинку – на дві. Також у нас є покрокова інструкція з фото, як обробляти курку. З спинки, крил і нутрощів птиці можна зварити відмінний суп, а решта частини відправити гаситися.
- Тепер можна ставити сковороду на плиту і наливати трохи масла для обсмажування. Поки масло нагрівається, витріть кожен шматочок курки сіллю і обваляйте в борошні.
- Викладіть порційні шматки на сковороду і злегка обсмажте їх з усіх боків. Під «злегка» мається на увазі навіть не рум’яна кірочка, а просто бежева.
- Курка на сковороді, а тим часом можна почистити цибулю і нарізати його півкільцями.
- Підійшла черга гарбуза! Її потрібно почистити, звільнити від насіння і натерти м’якоть на крупній тертці.
- Саме час перекласти курку в посуд для гасіння. Візьміть каструлю з товстим дном, налийте на дно трохи масла і перекладіть шматочки птиці в цей посуд. Поверх курки розкладіть півкільця цибулі і терту гарбуз. Налийте сюди ж склянку гарячої води і накрийте каструлю кришкою. Гасіть курку з гарбузом і цибулею протягом години.
- Тушкована курка з гарбузом готова! Це трохи складніше, ніж посмажити куряче філе на сковороді, а за смаком нітрохи не гірше. Завдяки гарбузі, птиця придбала дуже ніжний смак, так що поспішіть пригостити своїх домочадців!