Страви китайської кухні славляться оригінальністю і пікантний смак. Пропоную приготувати теплий салат з фунчози, яловичини, стручкової квасолі і овочів. Ця страва підійде навіть для святкового столу.
В азіатській кухні, заснованої на рисі, широко застосовується рисова локшина, або фунчоза. Вона продається в сушеному вигляді, швидко готується і додається до тушкованого м’яса і овочів. раніше ми вже публікували рецепт фунчози з овочами і шампіньйонами. Як і всі азіатські страви, фунчоза з яловичиною та овочами виходить досить гострою, на любителя. Якщо ви готуєте рисову локшину вперше, рекомендую бути обережним і не перетримати її в окропі. У фунчози дуже ніжна, тендітна структура, і якщо її переварити, вона перетвориться в кашку і зовнішній вигляд страви буде зіпсований. При подачі кожну порцію рисової локшини з яловичиною можна посипати кунжутним насінням.
Складові:
- яловичина (вирізка) – 200 г
- заморожена стручкова квасоля – 150 г
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- рослинне масло 5 – 6 ст. л.
- червоний гострий перець (порошок) – 0,5 ч. л.
- часник – 1 зубчик (великий)
- соєвий соус 2 ст. л.
- рисова локшина-150 г.
Рецепт приготування:
Перш, ніж приступити до готування, замочіть рисову локшину (150 г) в холодній кип’яченій воді на 30 хв. Поки локшина розмокає, ви встигнете приготувати м’ясо.
Для цієї страви яловичину краще брати заморожену. Так її буде простіше нарізати дуже тонкою соломкою. Спочатку шматок яловичої вирізки наріжте впоперек волокон тонкими пластинами завтовшки не більше 2 – 3 мм. Потім ці пластини наріжте довгою тонкою соломкою. Ширина соломки повинна бути теж приблизно 2 – 3 мм. Цибулину очистіть від лушпиння, розріжте навпіл, потім наріжте тонкими, шириною 2 – 3 мм півкільцями.
Моркву наріжте дуже тонкою соломкою? як в рецепті морковча. Для цього вам буде потрібно спеціальна терка для корейської моркви. Тримати при цьому морква потрібно не поперек, а уздовж, тоді соломка вийде довгою.
У сковороді вок розігрійте до кипіння 5 – 6 ст.л. рослинного масла, потім покладіть в киплячу олію м’ясо.
Обсмажуйте м’ясо 4-5 хвилин, періодично струшуючи сковороду, щоб м’ясо перевернулося і обсмажити з усіх боків.
Потім посуньте м’ясо на одну сторону сковороди, а на іншу – викладіть цибулю.
Обсмажуйте цибулю ще 3 хв., Потім посуньте його в сторону м’яса, а на простір, що звільнився покладіть стручкову квасолю (150 г).
Обсмажте квасоля протягом 4 хв., Потім змішайте її з цибулею і м’ясом.
Додайте до вмісту сковороди 1 великий зубчик часнику, пропущений через прес і 0,5 ч. Л. сушеного гострого перцю.
На завершення, покладіть натерту моркву. Оскільки вона натерта дуже тонко, то й готується дуже швидко. Досить буде всього 1хв., Для того, щоб вона стала м’якою. Замість солі влийте 2 ст. л. соєвого соусу.
Тепер холодну воду, в якій розмокає рисова локшина, злийте, локшину залийте окропом на 2 хв.
Готову локшину змішайте з вмістом вока.
Азіатське страва готова. Фунчоза з м’ясом і овочами смачніше в гарячому вигляді, тому прошу поспішити всіх до столу.
Господині на замітку:
- Ось стаття про всьому різноманітті і різновидах японської локшини.
- Рисову локшину цілком можна замінити спагетті. Вийде не менш смачно.