Страви китайської кухні славляться оригінальністю і пікантний смак. Пропоную приготувати теплий салат з фунчози, яловичини, стручкової квасолі і овочів. Ця страва підійде навіть для святкового столу.
В азіатській кухні, заснованої на рисі, широко застосовується рисова локшина, або фунчоза. Вона продається в сушеному вигляді, швидко готується і додається до тушкованого м’яса і овочів. раніше ми вже публікували рецепт фунчози з овочами і шампіньйонами. Як і всі азіатські страви, фунчоза з яловичиною та овочами виходить досить гострою, на любителя. Якщо ви готуєте рисову локшину вперше, рекомендую бути обережним і не перетримати її в окропі. У фунчози дуже ніжна, тендітна структура, і якщо її переварити, вона перетвориться в кашку і зовнішній вигляд страви буде зіпсований. При подачі кожну порцію рисової локшини з яловичиною можна посипати кунжутним насінням.
Складові:
- яловичина (вирізка) – 200 г
- заморожена стручкова квасоля – 150 г
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- рослинне масло 5 – 6 ст. л.
- червоний гострий перець (порошок) – 0,5 ч. л.
- часник – 1 зубчик (великий)
- соєвий соус 2 ст. л.
- рисова локшина-150 г.
Рецепт приготування:
- Перш, ніж приступити до готування, замочіть рисову локшину (150 г) в холодній кип’яченій воді на 30 хв. Поки локшина розмокає, ви встигнете приготувати м’ясо.
- Для цієї страви яловичину краще брати заморожену. Так її буде простіше нарізати дуже тонкою соломкою. Спочатку шматок яловичої вирізки наріжте впоперек волокон тонкими пластинами завтовшки не більше 2 – 3 мм. Потім ці пластини наріжте довгою тонкою соломкою. Ширина соломки повинна бути теж приблизно 2 – 3 мм. Цибулину очистіть від лушпиння, розріжте навпіл, потім наріжте тонкими, шириною 2 – 3 мм півкільцями.
- Моркву наріжте дуже тонкою соломкою? як в рецепті морковча. Для цього вам буде потрібно спеціальна терка для корейської моркви. Тримати при цьому морква потрібно не поперек, а уздовж, тоді соломка вийде довгою.
- У сковороді вок розігрійте до кипіння 5 – 6 ст.л. рослинного масла, потім покладіть в киплячу олію м’ясо.
- Обсмажуйте м’ясо 4-5 хвилин, періодично струшуючи сковороду, щоб м’ясо перевернулося і обсмажити з усіх боків.
- Потім посуньте м’ясо на одну сторону сковороди, а на іншу – викладіть цибулю.
- Обсмажуйте цибулю ще 3 хв., Потім посуньте його в сторону м’яса, а на простір, що звільнився покладіть стручкову квасолю (150 г).
- Обсмажте квасоля протягом 4 хв., Потім змішайте її з цибулею і м’ясом.
- Додайте до вмісту сковороди 1 великий зубчик часнику, пропущений через прес і 0,5 ч. Л. сушеного гострого перцю.
- На завершення, покладіть натерту моркву. Оскільки вона натерта дуже тонко, то й готується дуже швидко. Досить буде всього 1хв., Для того, щоб вона стала м’якою. Замість солі влийте 2 ст. л. соєвого соусу.
- Тепер холодну воду, в якій розмокає рисова локшина, злийте, локшину залийте окропом на 2 хв.
- Готову локшину змішайте з вмістом вока.
- Азіатське страва готова. Фунчоза з м’ясом і овочами смачніше в гарячому вигляді, тому прошу поспішити всіх до столу.
Господині на замітку:
- Ось стаття про всьому різноманітті і різновидах японської локшини.
- Рисову локшину цілком можна замінити спагетті. Вийде не менш смачно.