Суп-пюре з гарбуза за цим рецептом вийшов у мене ніжним і фантастично смачним. Подавати його можна з грінками.
складові
- гарбуз -1,2 кг;
- оливкова олія – 1 столова ложка;
- чебрець сушений подрібнений – 1 чайна ложка;
- бекон – 200 г;
- цибулю-шалот – 1 штука;
- херес – 2 столові ложки;
- курячий бульйон – 1 склянка;
- вода – 1,5 склянки;
- вершки 35% жирності – 1 склянка;
- сіль, чорний мелений перець за смаком;
- грінки.
Гарбуз запекти в духовці. Для чого нагріти духовку до 200 ° С. Гарбуз розрізати на частини, видалити насіння, зрізати шкірку. Натерти шматочки гарбуза оливковою олією, чебрецем, сіллю і перцем. Деко застелити фольгою, викласти на нього шматочки гарбуза і запікати приблизно 30 хвилин. Шматочки гарбуза повинні придбати золотий коричневий колір, стати ніжними, ароматними і легко протикати виделкою. Дістати гарбуз з духовки і залишити охолоджуватися приблизно на 20 хвилин.
Можна скористатися альтернативним варіантом запікання гарбуза в фользі.
Бекон обсмажити в сковороді з товстим дном до хрусткої скоринки, до стану чіпсів. Викласти чіпси з бекону на паперовий рушник.
До жиру від бекону додати дрібно нарізану цибулю-шалот і тушкувати приблизно 4 хвилини. Додати херес і уварити наполовину.
У каструлі змішати курячий бульйон, воду, остигнула гарбуз і вміст сковороди. Розмішати, довести до кипіння, потім варити на повільному вогні 10 хвилин, поки аромати не об’єднаються.
Використовуючи погружной блендер подрібнити до пюреобразного стану. Перелити суп в чисту каструлю. Додати теплі вершки і необхідну кількість солі і перцю. Прогріти суп. Подати суп-пюре з гарбуза з чіпсами з бекону і / або грінками.
Сподіваюся, приготувати грінки ви зможете без моїх порад.