Сьогодні пропонуємо оригінальний, дуже швидкий і легкий спосіб заготовити щавель на зиму (заморозити в силіконових формочках). Такі брикети відмінно зберігаються тривалий час, займають мало місця і відмінно підходять для приготування борщів, запіканок і пирогів. Всього лише кілька заморожених брикетів щавлю – і ви можете подати на стіл гарячий і ароматний зелений суп, який урізноманітнить ваше повсякденне зимове меню і насичує тіло необхідними вітамінами і мікроелементами.
Слід пам’ятати: листя щавлю необхідно збирати в травні і червні місяці, коли вони містять допустима кількість кислоти і не завдадуть шкоди здоров’ю людини.
Для заморозки щавлю на зиму за цим рецептом рекомендується використовувати силіконові формочки невеликого діаметра (5-7 см). З них легко витягувати готовий продукт.
Що знадобиться для заморозки щавлю на зиму:
- вода
- щавель свіжий
- силіконові формочки
Рецепт заморозки щавлю на зиму в домашніх умовах:
Готуємо листя щавлю, ретельно промиваємо під проточною водою, витягаємо бруд і сміття. Викладаємо зелень на бавовняний рушник.
З допомогою гострого леза шаткуємо щавель невеликими сегментами. Викладаємо масу в керамічну миску.
Заливаємо зелень крутим окропом, ретельно перемішуємо масу. Чекаємо на 30-40 хвилин.
Після того, як щавель поміняє колір і зменшиться в розмірі, видаляємо з миски всю воду.
Викладаємо щавлеву масу в силіконові формочки, намагаючись злегка утрамбувати її, відправляємо в морозильну камеру на 10-12 годин.
Витягаємо брикети зі щавлем з формочок, зберігаємо в пакеті від 4 до 8 місяців.
Як бачите, заморожування щавлю на зиму в домашніх умовах – це проста і швидка процедура, яка під силу навіть дитині. Перед приготуванням страв таку заготовку немає необхідності попередньо розморожувати.
Смачного!