Готуємо суп з гомілки індички і овочів в мультиварці. Завдяки цій диво-техніці, м’ясо добре розварюється, а бульйон виходить ароматним і насиченим.
Краще може вийти тільки в кам’яній печі, та в чавунці. Але де їх взяти? Та й ні до чого це, якщо в мультиварці виходить нітрохи не гірше.
На жаль, багато господинь вважають за краще використовувати для приготування супів курку. Далеко не всі знають, що у індички ніжне і дуже смачне м’ясо, тому супи з неї виходять просто незрівнянними! Найголовніше – добре індичку проварити, щоб її м’ясо розкрилося у всій своїй кулінарній красі. Цей прекрасний смак м’яса і бульйону ми не будемо пересичувався будь-якими сильними смаковими добавками і особливими інгредієнтами. Ми використовуємо звичайну картоплю, моркву, цибулю і заморожений зелений горошок. Цього достатньо. Суп виходить красивим, ароматним, прозорим, наваристим, апетитним.
Незважаючи на те, що овочі варяться разом з м’ясом досить довго, вони не розварюються і добре зберігають форму. Давайте готувати?
Складові:
- м’ясо індички, гомілка – 2 шт.
- зелений горошок (заморожений) – 150-200 г
- картопля (середнього розміру) – 6 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1,5-2 головки
- сіль кухонна – за смаком
- зелень сушена чи свіжа, спеції – за смаком (коріандр, лавровий лист, карі, чорний перець)
- вода – 3 л.
приготування
Очищаємо і моєму в холодній воді цибулю з морквою. Овочі нарізаємо середніми шматочками.
Картопля промиваємо, зчищають шкірку, нарізаємо на невеликі шматочки.
Гомілку індички моєму в холодній воді. Звільняємо м’ясо від жирної шкірки. Той, хто любить Жирненький, може її залишити. Щоб м’ясо сварились швидше, поділяємо його на шматки (по довжині гомілки), перекладаємо в каструлю мультиварки.
Поверх м’яса індички складаємо продукти, що залишилися: картоплю, моркву, цибулю. Кидаємо зелений горошок.
Додаємо, свіжу або сушену зелень і спеції за смаком. Можна обійтися і без них. Солимо до смаку.
Тепер заливаємо майбутній суп водою. Кількість води регулюємо на свій розсуд. Слід врахувати, що трохи рідини випарується. Заливати бажано гарячою водою, так як це прискорить варіння супу значно.
Ставимо мультиварку в режим «суп» на 2 години, температура 100 градусів. У нас м’ясо свійської індички і воно готується довше. Магазинна індичка вариться швидше. Якщо м’ясо проколюється легко, суп готовий. Чекаємо чарівного звуку. Бажано, щоб суп з індички ще побув під кришкою хвилин 15, нехай настоїться. Відкриваємо кришку (обережно, не обпечіться). Наваристий, прозорий суп з гомілок індички готовий!
- Можете його посипати свіжою зеленню, і подавати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Додайте в процесі приготування в суп трохи подрібнених корінців петрушки або селери, і смак бульйону стане ще краще.
- Перед подачею можна додати в бульйон для аромату 2 подрібнених зубчики часнику.
Приготування і фото: Старинська Леся.