Цінувати мультиварку, свою і так незамінну помічницю на кухні, починаєш влітку якось по-особливому. В основному за те, що вона позбавляє від необхідності включати плиту і щось довго на ній томити, постійно помішуючи … Ну і, звичайно, є страви, які в мультиварці виходять особливо смачними, м’якими, соковитими. Наприклад, м’ясо і різні субпродукти. Режим приготування в мультиварці створює додатковий тиск і рівномірне прогрівання з усіх боків, на який м’ясні продукти відмінно відгукуються, радуючи господарів відмінним смаком і текстурою приготованих страв. При цьому також важливо відзначити, що овочі, які гасяться разом з м’ясом і такий же час не розварюються, а проготавліваются, набуваючи відмінний смак і зберігаючи форму. Готувати гуляші і підливи в мультиварці – одне суцільне задоволення. Головний герой дня – гуляш з серця. Ми давно вже і голубці з ним робимо, і зрази запікаємо, і смажимо, і варимо … Гуляш із серця виходить теж відмінним. До того ж в серце, хоч і трохи, але цілком достатньо жирів, щоб ніяких інших не додавати, адже обсмажувати ми нічого не будемо для нашого гуляшу. Цей рецепт для мультиварки можна назвати «ледачим». Ніякої попередньої обжарювання, ніякої зміни режимів, ніяких додаткових турбот! Просто склав підготовлені інгредієнти і забув … Правда ненадовго, тому що по будинку дуже скоро поширюються дуже апетитні запахи!
Спосіб приготування: в мультиварці.
Час приготування: 2 години.
Складові:
- 800 г серця свинячого
- 2 великі цибулини
- 1 велика морква
- 400 г суміші з пробитих в блендері стиглих томатів, перцю і зелені (петрушки та кропу) в пропорції 3: 2: 1
- морська сіль
- лавровий лист
- 4 горошини запашного перцю
- 1 ч. Л. суміші прованських трав.
приготування
- Свиняче серце промити, видалити плівки, розрізати на великі порційні шматочки, при необхідності вимочити в холодній воді кілька годин. Це допоможе, до речі, і від накипу, яка може утворитися, якщо серце не вимочити від залишків крові). Відкинути на сито, осушити.
Нарізати середніми кубиками цибулю. Морква потерти на дрібній тертці.
Дістати чашу з корпусу мультиварки, скласти в неї всі інгредієнти, додати спеції і приправи.
Ретельно перемішати інгредієнти пластикової лопаткою перед початком приготування.
Встановити чашу в мультиварку, закрити кришку, виставити програму приготування «Гасіння», задати час приготування – 2 години.
- Підсумок вас не розчарує! М’які і соковиті шматочки серця, в ніжній овочевий ароматної підливі – відмінне самостійне блюдо або відмінний гарнір і до гречки, і до рису, і до пасти!