Варіантів приготування страв з риби маса. Але більш за все дітям і дорослим за смаком рибні биточки з сиром. Закуска відрізняється особливою ніжністю, в битки абсолютно немає кісточок.
Рибні биточки або котлети з тріски напевно є для дорослих, і дітей улюбленим блюдом. Їх можна готувати в духовці, в пароварці, або шляхом обсмажування на сковороді. Тріска володіє чудовим смаком, і багата на корисні речовини. Цю рибу відносять до низькокалорійної, вона містить в собі амінокислоти, білок, фосфор, магній і низька кількість жиру. До речі, тріска добре засвоюється організмом. На противагу трісці, сьомга є жирною рибою, але вона також може похвалитися безліччю цінних поживних властивостей.
Хочу запропонувати вам поєднати тріску і сьомгу, і приготувати смачні і ніжні рибні биточки.
Складові:
- філе тріски – 350 г
- хребет сьомги – 350 г
- яйця – 2 шт.
- сир – 2,5 ст. л.
- ріпчаста цибуля – 50 г
- морква – 70 г
- чорний мелений перець – щіпка
- базилік і петрушка
- сіль
- часник – 2 зубчики
- борошно – 1,5-2 ст. л.
- манна крупа – 2,5 ст. л.
- рафінована рослинна олія для смаження.
приготування
- Хребет сьомги залиште в холодильнику, щоб він відтанув.
- М’ясо тріски також необхідно розморозити напередодні. Якщо у вас ціла риба, обробити її, видаліть кістки.
- Воду закип’ятіть в сотейнику (1,5-2 л), опустіть в нього на кілька хвилин хребет сьомги.
- Виймайте хребет сьомги і за допомогою ложки зніміть м’ясо в окрему ємність. З решти кісточок можна зварити бульйон.
- Жовтки відокремте від білків по чистим і сухим мисках. Білки збивайте з дрібкою солі до стійких піків.
- Жовтки збийте віночком з борошном і манкою в рідке тісто (як сметана).
- Додайте кілька ложок сиру, він зробить оладки пікантними на смак. Натріть моркву і цибулину на тертці, додайте в тісто.
- Тепер сьомгу пересипте в тісто. Тріску нарізайте на маленькі шматочки і додайте також в тісто. Посоліть і поперчіть, додайте зелень за бажанням.
- Акуратно перемішайте рибне тісто. Якщо консистенція виходить рідкої, всипте трохи манки
- Додавайте білкову масу в тісто, поступово втручаючись її лопаткою.
- Відразу ж після цього викладаємо рибні оладки на прогріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо оладки з двох сторін до скоринки. Смажаться вони дуже швидко. Знадобитися по 4-5 хвилин, щоб оладки були готові.
- Подавати рибні оладки з картопляним пюре і з рисом. Доповнять блюдо кисленькі огірочки, а також томатний соус.
Господині на замітку:
- З хребтів від риби приготуйте смачний гострий рибний суп по моїм рецептом.
- Замість тріски для приготування биточків можна використовувати і інші сорти нежирної риби: хек, путасу, горбушу, щуку.
Приготування і фото: Ельба.