Серпень – пора дозрівання яблук. Їх так багато на яблунях в саду. Падають і пропадають. А чи не зробити з них яблучний сік. Трохи випити, а решту зберегти до зими.
складові
- яблука – 5 кг;
- цукровий пісок – до 500 г (за смаком, не обов’язково додавати).
Для початку потрібно підготувати банки і кришки. Банки ретельно вимити, поставити на сухе рушник шийкою вниз. Кришки необхідно прокип’ятити у воді 3-5 хвилин безпосередньо перед закриттям.
Яблука вимити, висушити за допомогою рушники. Пропустити через соковижималку. Соковижималки у всіх різні. Для одних треба різати яблука на часточки, видаляючи серцевину. Інші вичавлюють сік з цілих яблук. Тому опис цього, зрозумілого всім етапу, опустимо.
Свіжовіджатий сік процідити в каструлю через сито, щоб відсікти м’якоть і піну. Додати цукровий пісок і розмішати. Цукровий пісок – необов’язковий компонент. Якщо яблука солодкі, або ви любите кислий сік, можете цукор не додавати. Знову ж, цукор завжди можна додати перед вживанням.
Каструлю поставити на вогонь і нагріти до 80 градусів. Якщо немає термометра, то цей момент легко визначити по з’явилися бульбашок.
Гарячий сік розлити по чистим банкам через ситечко. Закатати кришками. Остигнули банки зберігати в темному прохолодному місці.
Дуже зручні кришки зараз випускають. Хочеш, з картинкою помідори. Або з огірочком. А ось для яблучного соку – з яблучком.