Буряк на кухні – це колірна радість. І вона проявляє себе з усією своєю силою при кожній нагоді. Пісний борщ буряк фарбує в рубіновий колір, класичний вінегрет розбавляє яскравістю, оселедець під шубою виділяє серед інших салатів. Серед такої краси повсякденна приготування з легкістю перетворюється в мистецтво для уважного спостерігача. Але коли всі страви вже були приготовлені по кілька разів, і кулінарна сутність бажає чогось нового, мимоволі можна опинитися в глухому куті, поки під руку не попадеться цікавий рецепт на подобі млинчиків з буряка з сиром. Його головна особливість – це яскравий колір, смак, часниковий аромат і простота приготування.
Складові:
- 125 г вареного буряка
- 1/2 склянки молока
- 90 г борошна
- 1 зубчик часнику
- 1 яйце
- 1 чайна ложка оливкової олії
- 200 г сиру
- сіль
- жирні вершки або сметана.
Спосіб приготування
- Отже, якщо ви вирішили приготувати бурякові млинці, то почніть з того, що відваріть симпатичну буряк невеликого розміру. На це піде приблизно 1 годину часу. Коли буряк охолоне, зніміть з неї шкірку і за допомогою ножа наріжте на невеликі шматочки, з якими легко впорається ваш блендер. Що стосується інших продуктів, то борошно добре було б просіяти (особливо ліниві можуть упустити цей момент), а яйце бажано вимити (гігієна понад усе).
- Покладіть буряк, часник, яйця, масло і молоко в чашу блендера. Переконайтеся, що нічого не забули.
- Натисніть кнопку (поверніть важіль) блендера і отримаєте однорідну красиву рідина. Всипте борошно і знову змішайте. У вас вийшло бурякове млинцеве тісто, досить густе і незвичне, але так і повинно бути. Всього кілька простих маніпуляцій, і ви вже подолали більшу частину рецепта.
- Тепер приступайте до випікання бурякових млинців на сковороді. Розігрійте її гарненько, додайте туди зовсім трохи масла (досить 1 чайної ложки за умови, що у вас гарна сковорідка). Розділіть тісто на дві частини і одну з них вилийте на сковороду, і якщо є необхідність, розрівняйте ложкою по всій поверхні. Готуйте спочатку з одного боку, потім з іншого, при перевертанні дійте вкрай акуратно, тому що якщо млинець порветься, буде дуже шкода. Аналогічно спечіть другий млинець. Із запропонованого кількості продуктів вийде 2 товстих бурякових млинця.
- Поки млинці остигають, випускаючи останні порції пара, можна зайнятися начинкою, яку готувати ще простіше, ніж самі млинці. Для цього сир посоліть і перетворите в зручну для розмазування масу, додавши сметану або вершки, але не багато. Сир не повинен бути рідким, і повинен залишатися на місці при розрізі млинчика на частини.
- Змастіть начинкою млинці і загорніть рулетом. Поріжте на частини і розкладіть красиво на тарілку. Подавати їх до столу краще відразу, поки сир НЕ убрався і не став фіолетовим.
- Робота виконана, ви можете привітати себе з новим рецептом і йти насолоджуватися смачними млинцями з буряком і сиром, мають апетитний присмак часнику. Сподіваюсь вам сподобалось!