Гарбузовий сік у домашніх умовах на зиму – це джерело корисних мікроелементів і вітамінів. Такий яскравий напій можна приготувати самостійно і закатати на зиму. У цій статті ви знайдете 8 докладних покрокових рецептів консервації гарбузового соку.
Гарбузовий сік через соковижималку в домашніх умовах
Не дарма гарбуз називають королевою овочів. З цього красивого ароматного овоча можна приготувати не тільки величезну кількість страв, а й вичавити неймовірно смачний сік, а корисність цього напою неможливо оцінити, в його складі є калій, магній, бета-кератин, залізо і багато інших мікроелементів.
Інгредієнти
- Гарбуз 2 кг
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сік лимонний 2 ст. л.л.
- Вода 1 л.
Приготування
-
Як заготовити гарбузовий сік у домашніх умовах на зиму? Гарбуз помийте, розріжте на кілька частин, видаліть насіння і зріжте шкірку. М’якоть наріжте кубиками.
-
Пропустіть шматочки гарбуза через соковижималку. Макуху не викидайте, її можна використовувати в пирогах і овочевому рагу.
-
Сік перелийте в каструлю, додайте літр очищеної води, сік лимона і цукор.
-
Доведіть сік до кипіння. Розлийте його по заздалегідь підготовлених стерилізованих баночках, міцно закрутіть кришки і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігайте гарбузовий сік у прохолодному місці.
Смачного!
Як приготувати домашній гарбузовий сік через скороварку
Для заготівлі соку на зиму краще вибирати солодкі сорти гарбуза. Вони більш соковиті і смак соку виходить більш насиченим. Цей яскравий напій взимку вам нагадуватиме про теплі літні дні.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Гарбуз – 800 гр.
Морква – 400 гр.
Цукор – 150 гр.
Вода – 1,5 л.
Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
Цукор ванільний – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Гарбуз і моркву помийте, очистіть і наріжте невеликими шматками.

2. Перекладіть овочі в чашу скороварки, залийте водою. Поставте режим «Тушкування» на 40 хвилин.

3. Після звукового сигналу витягніть овочі зі скороварки і перетріть їх блендером. Потім овочеве пюре знову перекладіть у скороварку, додайте цукор, лимонну кислоту і ввімкніть режим «Тушкування» ще на 10 хвилин.

4. Сік розлийте по стерилізованих банках, щільно закрутіть їх кришками і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Яскравий і корисний напій на зиму готовий.

Смачного!
Простий спосіб приготування гарбузового соку без соковижималки
Щоб приготувати сік у домашніх умовах, не обов’язково мати в побуті соковижималку. У цьому рецепті ми розкриємо кілька хитрощів, як приготувати смачний гарбузовий сік на зиму без використання спеціальної техніки.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
Гарбуз – 5 кг.
Цукор – 600 гр.
Кислота лимонна – 10 гр.
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, розріжте на кілька шматків, зріжте шкірку і видаліть насіння. М’якоть наріжте кубиками.

2. Перекладіть гарбуз у каструлю і залийте водою. Варіть на середньому вогні, поки шматочки гарбуза не стануть м’якими. Потім гарбуз вийміть із води за допомогою шумівки в чашу блендера і подрібніть гарбуз до стану однорідного пюре.

3. У гарбузове пюре додайте цукор і воду в кількості 1/3 від обсягу отриманого пюре. Варіть сік на середньому вогні до повного розчинення цукру. Наприкінці додайте лимонну кислоту і добре перемішайте сік.

4. Банки для соку помийте і простерилізуйте. Розлийте сік по банках, закрийте кришки й укутайте закатки до повного охолодження теплим пледом. Зберігайте сік у прохолодному місці, без доступу сонячних променів.

Смачного!
Як заготовити гарбузовий сік із м’якоттю на зиму
Гарбузовий сік із м’якоттю можна приготувати в домашніх умовах. Його можна пити відразу ж або заготовити про запас на зиму й отримувати вітаміни цілий рік.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнт и:
Гарбуз – 2 кг.
Цукор – 10 ст.л.
Лимон – 1 шт.
Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, зріжте шкірку і видаліть серцевину з насінням. М’якоть наріжте кубиками.

2. Перекладіть гарбуз у каструлю, залийте водою і поставте варитися на середньому вогні. коли вода закипить, зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин.

3. Лимон помийте, розріжте навпіл, вичавіть із нього сік і зріжте кілька невеликих смужок цедри.

4. Гарбуз подрібніть за допомогою блендера до однорідного пюре.

5. Долийте в гарбузове пюре ще півлітра води, лимонний сік і покладіть цедру лимона. 10 хвилин проваріть сік на повільному вогні після закипання, потім розлийте по стерилізованих банках і закрийте. Сік готовий, можна пригощатися.

Смачного!
Дуже смачний гарбузовий сік з апельсинами
Незважаючи на велику різноманітність напоїв у магазинах, немає нічого кращого за домашній натуральний сік. Гарбузовий сік можна робити з додаванням різних фруктів, наприклад, дуже добре з ним поєднується апельсин.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
Гарбуз – 2 кг.
Вода – 2,5 л.
Цукор – 10 ст.л.
Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, видаліть насіння і розріжте на шматки.

2. Гарбуз складіть у каструлю, влийте воду і поставте на вогонь. Варіть на повільному вогні 30 хвилин після кипіння. Потім блендером подрібніть гарбуз до стану пюре.

3. У гарбузову масу введіть цукор і помішуючи варіть на малому вогні до повного розчинення цукрових піщинок.

4. Апельсин розріжте навпіл і видавіть сік. Сік перелийте в каструлю і продовжуйте варити ще 5-10 хвилин. Потім розлийте гарячий гарбузово-апельсиновий сік по банках, закрутіть кришки і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігати сік можна за кімнатної температури в темному місці.

Смачного!
Гарбузово-яблучний сік на зиму 3-х літрових у банках
Пропонуємо вам скуштувати ще один дуже смачний сік із поєднання гарбуза та яблук. Ці плоди ростуть практично на кожному городі, тому заготовити такий напій на зиму не складе особливих труднощів.
Час готування: 90 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Гарбуз – 1 кг.
Яблука кисло-солодкі – 1 кг.
Вода – 3 л.
Цукор – 300 гр.
Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Гарбуз і яблука помийте, очистіть від серцевини з насінням і розріжте на шматки. Помістіть їх у каструлю і залийте водою.

2. Варіть гарбуз і яблука 20-30 хвилин після закипання, потім подрібніть їх блендером. Додайте в отримане пюре цукор і сік половини лимона, варіть ще 10 хвилин.

3. Розлийте гарячий сік по стерилізованих банках і закрийте кришки. Сік добре зберігається до зими навіть за кімнатної температури.

Смачного!
Простий і дуже смачний рецепт гарбузового соку з лимоном
Сік із гарбуза виходить густий, яскравий і насичений. Для того, щоб трохи розбити смак цього овоча і зберегти напій на довший термін, додають трохи лимонної цедри і соку. Спробуйте, вам обов’язково сподобається.
Час готування: 90 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Гарбуз – 2 кг.
Цукор – 300 гр.
Лимон – 0,5 шт.
Вода – 3 л.
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, очистіть від серцевини з насінням і розріжте на кубики. Перекладіть гарбуз у каструлю, залийте водою і поставте варитися. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і продовжуйте варити 30 хвилин.

2. Потім зніміть каструлю з вогню і перетріть гарбуз у пюре за допомогою блендера.

3. Видавіть сік одного лимона, зріжте кілька пластинок цедри і додайте їх у гарбузове пюре. Знову поставте каструлю з соком на вогонь, всипте цукор і варіть на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. За бажання на цьому етапі можна додати трохи води, щоб сік був менш густим.

4. Коли сік закипить, вимкніть вогонь і одразу розлийте напій по стерилізованих банках, закатайте його.

Смачного!
Морквяно-гарбузовий сік у домашніх умовах
З овочів можна готувати смачні соки. Ідеально для цього підходить морква і гарбуз, ці овочі дуже соковиті та солодкі. Такий напій буде корисний як для дорослих, так і для дітей.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Гарбуз – 0,5 кг.
Цукор – 200 гр.
Морква – 0,5 кг.
Лимон – 2 шт.
Вода – 2 л.
Процес приготування:
1. Моркву помийте, очистіть, наріжте невеликими шматочками та подрібніть блендером. Отриману масу відіжміть через марлю. Морквяний сік змішайте з цукром і соком одного лимона. Поставте сік на вогонь і доведіть до кипіння, варіть до повного розчинення цукру, потім зніміть із вогню й остудіть.

2. Гарбуз помийте, зріжте шкірку, видаліть насіння і наріжте м’якоть кубиками. Подрібніть у блендері, відіжміть через марлю сік. Гарбузовий сік перелийте в каструлю, змішайте його з цукром і соком одного лимона, доведіть до кипіння, варіть, поки цукор не розчиниться, потім зніміть з вогню.

3. Морквяний і гарбузовий сік перелийте в одну каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

4. Прокип’ятіть сік кілька хвилин і знімайте з вогню. Морквяно-гарбузовий сік розлийте по банках, закатайте кришками, закутайте в плед і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігайте сік у прохолодному приміщенні.

Смачного!