Часом кожному з нас хочеться чогось смачненького. Можливо і не завжди корисного, але швидкого приготування і добре вгамовує голод. Кулінарні книги рясніють складними рецептами і гарними фотографіями, соціальні мережі забиті повністю шедеврами і способами їх приготування. Однак серед усього цього важко вибрати дійсно хороші і смачні страви.
Ось як знахідкою стане рецепт приготування курячих відбивних в клярі. Прості в приготуванні, вони порадують вас і ваших близьких неповторним ароматом і ніжністю, хрусткою скоринкою і соковитим, дієтичним м’ясом.
Невідомо, коли з’явився рецепт відбивною курячої грудки в клярі, але згадки про неї зустрічаються як в класичній літературі, так і в історичних писаннях. Сьогодні у кожного є можливість спробувати кулінарні витвори кращих кухарів минулих років і приготувати їх особисто. Якщо врахувати, що готуються курячі відбивні в клярі дуже просто і швидко, не варто думати і ламати голову що ж приготувати на обід або вечерю, готуємо продукти, розігріваємо олію і приступаємо.
Не всі люблять біле куряче м’ясо, багато хто вважає його сухим і несмачним, але хочу запевнити вас, що це не так. Навіть біле «сухе» м’ясо, можна приготувати просто чудово і не витрачати багато часу на його приготування.
Отже, рецепт курячих відбивних в клярі, маринованих в соєвому соусі.
Інгредієнти для курячих відбивних в клярі:
- куряче філе – 1 велика грудка
- яйця курячі – 2 шт
- борошно – 3-5 ст.л.
- соєвий соус – за смаком
- сіль за смаком
- спеції – за смаком
- рослинне масло для смаження
Курячі відбивні в клярі – покроковий рецепт приготування
Для курячих відбивних використовуємо філейну частину. Частки розрізаємо, видаляємо кістку, хрящі, жирок, промиваємо і обсушуємо.
Гострим ножем під кутом нарізаємо шматочки товщиною приблизно 1 см. На вигляд вони здадуться маленькими, але все найцікавіше ще попереду.
Перекладаємо м’ясо в миску, добре солимо і перчимо, якщо є спеції для курки, вони теж підійдуть. Можливо, ви підберете спеції на свій розсуд.
Коментар адміна: «Так як куряче філе для відбивних маринується в соєвому соусі, сіль потрібно додавати дуже акуратно або не додавати взагалі».
Далі майбутні відбивні з курячої грудки потрібно замаринувати. Для маринаду можна використовувати оцет зі спеціями, лимонний сік, майонез, але пропоную замаринувати м’ясо в соєвому соусі.
Поливаємо курячі шматочки соусом. Певних пропорцій я не дотримуюся, наливаю за смаком, соус сам по собі солоний, з цього сіль вже корегуйте.
Молоточком відбиваємо м’ясо, формуючи з нього великі шматочки.
Готуємо паніровці для курячих відбивних в клярі
Збиваємо яйце, але не сильно, окремо насипаємо борошно.
Паніруємо відбивні в борошні, після опускаємо в яйце і знову в борошно. Так само запанірувати відбивні можна, наприклад, в білих або житніх сухарях, що вийти, не менше смачно, ніж в яєчно-борошняному клярі. Але в сухарной паніровці відбивні готувати краще в маленьких порціях, на один раз.
Розігріваємо сковорідку, наливаємо масло і укладаємо м’ясні порції.
Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Знявши курячі відбивні, можна відкинути їх на серветку щоб пішло зайве масло.
Відбивна куряча грудка в клярі готова.
Подаємо курячі відбивні в клярі до столу гарячі, з різними соусами та зеленню. Як гарнір добре підійде цілісний відвареної або смажену картоплю.
Кулінарне мистецтво стає доступним для всіх, потрібного всього лише дійти до магазину, вибрати необхідні продукти і приготувати одне з найсмачніших і простих страв.
Приємного вам апетиту!
Автор: Дар’я Горбунова
Текст і стиль автора збережено