Я не знаю нікого, хто б не любив картопля по-селянськи. Навіть незважаючи на те, що це не найкорисніша їжа і категорично протипоказана тим, хто прагне скинути зайву вагу, від гарячої розсипчастою картоплі по-селянськи відмовитися важко. У знаменитому ресторані швидкого харчування я завжди беру собі порцію картоплі, це смакота. Але там смажать її у фритюрі, а вдома можна приготувати картоплю по-селянськи в духовці. Рецепт цей зовсім простий, але є свої тонкощі і хитрощі, якими я з радістю зараз поділюся.
Час приготування 45 хвилин. Рецепт розрахований на 2 порції.
Ще рецепти домашнього фастфуду:
- Дієтичний чікенбургер з парової котлетою
- Курячі нагетси в домашніх умовах
Інгредієнти для картоплі по-селянськи:
- картопля – 700 г
- масло рослинне – 60 мл
- суміш прованських трав мелена – 1 ч.л.
- часник – 5 зубків
- чилі мелений – 1/4 ч.л.
- перець чорний мелений – ½ ч.л.
- сіль за смаком
Картопля по-селянськи в духовці – рецепт приготування
1. Картопля ретельно почистити щіткою в проточній воді. Якщо молодий, то шкірку не очищати. Зимові сорти картоплі бажано почистити.
2. Розрізати кожен великий бульба на 8 часточок, бульби поменше можна розрізати на 4-6 часточок. Картопляні дольки обсушити чистою тканинною серветкою або паперовим рушником – так картопля по-селянськи в духовці вийде з скоринкою.
3.Чеснок почистити, помити, видавити через прес або дрібно порубати ножем.
4. До картоплі по-селянськи в духовці підходить більшість спецій і ароматних трав. Тут представлені мелені прованські трави, перець чилі і чорний перець. Ви ж можете використовувати спеції і прянощі за своїм смаком.
5. Картопляні дольки полити олією – оливковою або соняшниковою. Висипати все спеції, викласти часник і посолити. Картопля в мисці ретельно перемішати, краще руками.
6. На деко постелити папір для запікання (можна її змастити олією). Викласти підготовлені картопляні часточки шкіркою вниз.
7. Поставити в добре розігріту духовку і запікати при температурі 200 градусів 35 – 40 хвилин. Перевіряйте картопля по-селянськи на готовність самостійно, стежте, щоб не підгорав.
Картопля по-селянськи в духовці готовий! Подають картоплю по-селянськи з соусом каррі, сирним соусом, магазинним або домашнім кетчупом (ідеально підходить кетчуп Анкл Бенс), майонезом, сметаною і рубаною зеленню.
Приємного вам апетиту!
Картопля по-селянськи в духовці – рецепт готувала Олена Скрипко.