Набридли одні й ті ж страви? Організм просить чогось новенького, але із звичайних інгредієнтів? Гречаний суп з галушками як раз до речі, оскільки готується швидко і легко, на овочевому бульйоні. Гречка неймовірно корисна, ароматна і швидко вариться. Загалом, з приготуванням такого супу впорається навіть дитина. Єдине, що може змусити вас зробити невелику паузу – це приготування галушок. Але після перших двох-трьох відправлених в суп галушок все стане зрозуміло, і рука автоматично закінчить розпочате. Дане блюдо сміливо можна віднести до категорії «для початківців».
Інгредієнти для приготування гречаного супу з галушками:
- вода – 3 л
- картопля (велика) – 2-3 шт.
- морква – 1-2 шт.
- гречка – 1 неповний стакан
- яйце куряче – 1 шт.
- борошно пшеничне – приблизно 0,4 склянки
- сіль, мелений перець, лавровий лист – за смаком
- часник, зелень – за смаком
- олія соняшникова – 2 ст. л.
Рецепт приготування гречаного супу з галушками:
На початковому етапі слід наповнити каструлю 3-ма літрами питної води і поставити її на вогонь.
Суп з галушками готується досить швидко, кожен наступний інгредієнт додається в нього практично відразу за попереднім, без пауз. Робимо великий вдих і приступаємо до приготування цього ароматного і поживної страви кухні слов’янських народів.
Картоплю першим відправиться в суп, але перш за його слід очистити, промити і нарізати невеликими кубиками (або брусочками). Лавровий лист додати у воду одночасно з картоплею.
Моркву додасть нашому супу неймовірний бурштиновий колір і наповнить його корисними властивостями. Велику морквину (або навіть дві) чистимо, ретельно миємо й натираємо на дрібній тертці.
Обов’язкова умова гарного овочевого бульйону – обсмажування моркви. Саме на цій стадії її підготовки морква віддає свій колір маслу, на якому обсмажується, а потім масло забарвлює бульйон. Обсмажену моркву разом із залишками масла додаємо в суп.
Наступний етап – додавання гречки. Якщо ви не впевнені в чистоті гречаної крупи, то її слід перебрати і промити, а тільки після цього додати в киплячий бульйон.
У той час, поки овочі та гречка доходять до кондиції, займемося приготуванням тіста для галушок. Яйце збиваємо з дрібкою солі і добре збовтуємо виделкою.
Потім додаємо борошно і все тієї ж виделкою ретельно перемішати тісто до зникнення борошняних грудочок.
За 5 хвилин до вимкнення вогню додаємо в суп галушки. Для цього змоченою у воді чайною ложкою зачерпываем невелику кількість рідкого тіста ложку і опускаємо в киплячий суп. Тісто з легкістю відходить від ложки. Готові галушки значно збільшуються в об’ємі і спливають на поверхню супу.
Заправляємо гречаний суп з галушками з часником та зеленню, солимо і перчимо його.
Готового супу можна дати трохи настоятися під кришкою.
Подаємо гречаний суп з галушками гарячим, без хліба.
При бажанні його можна присмачити ложкою домашньої сметани.
Смачного!