Приготуємо тушковану картоплю з овочами в горщиках.
Овочі в горщику, приготовані в духовці, – смачне і корисне друга страва. Зробити його легко і швидко. Вже через годину ви зможете подати до столу ароматне овочеве блюдо. Наводжу рецепт, розрахований на два горщика, місткістю приблизно 400 мл кожен.
Спосіб приготування: в духовці в горщику.
Час приготування: приблизно 1 годину.
Інгредієнти на 2 горщика по 400 г:
- картопля – 4 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- гарбуз – 100 г
- кріп – 2-3 гілочки
- бадьян – 2-3 шт. для оздоблення
- орегано, чорний мелений перець і сіль – за смаком
- вершкове масло – 40 г
- вода – 3 склянки
- цукор – 2 ч. ложки
- томатна паста – 4 ч. ложки.
Рецепт приготування
- Очищений від брудної шкірки картоплю ретельно промийте під проточною водою. Потім поріжте кубиками. Розкладіть картопля по горщикам.
- Очищений і вимитий цибулю поріжте півкільцями і додайте його в горщики до картоплі.
- Очищену моркву від шкірки помийте і наріжте соломкою. Розділіть морква на дві частини і розкладіть по горщикам.
- Гарбуз очистите від шкірки, приберіть насіння і помийте. Потім наріжте соломкою або кубиками. Також викладіть гарбуз в горщики.
- Покладіть в кожен горщик по шматочку вершкового масла.
- Залийте в горщики воду, викладіть томатну пасту і додайте цукор, щоб страва не набуло кислуватий смак. Цукор нейтралізує дію томату і робить овочеву страву м’якше. Порада: ще краще додати подрібнені в блендері консервовані томати.
- Свіжий кріп помийте і наріжте дрібно.
- Тепер залишилося тільки посолити, добре перемішати вміст горщиків і додати нарізаний кріп і орегано. Поставте горщики в духовку і готуйте близько сорока хвилин при температурі 200 градусів.
- Перед подачею до столу прикрасьте блюдо свіжою зеленню і зірочками бадьяна.