Блюдо з інгредієнтів, які напевно виявляться у вашому будинку – салат з картоплею, зеленою цибулею і яйцями.
Існує безліч рецептів приготування картопляного салату, що навіть німці говорять: «У кожної господині є свій картопляний салат!» І це правильно, адже всі вони дуже смачні і гарні тим, що дуже ситні, що навіть можуть виступити цілком як гарнір, відмінним доповненням до м’яса. Та й їх приготування – справа нескладна, тут тільки треба підключити кулінарну фантазію і творити! І ось моє кулінарне творчість створило ось такий найсмачніше живильний салат з трьох основних інгредієнтів, які обов’язково будуть у вас в наявності, – картоплі, яєць і зеленої цибулі. Це тріо зі смачною заправкою – відмінне блюдо на вашому столі.
Складові:
- картопля середнього розміру – 4-5 штук (близько 500 грам)
- яйце куряче – 5 штук
- зелена цибуля – 3 стебла
для заправки:
- майонез – 5 столових ложок
- гірчиця – 1 чайна ложка
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
а також:
- апельсиновий оцет – 1 столова ложка.
приготування
- Картопля добре помити, використовуючи для цього м’яку губку.
- Чистий картопля скласти в невелику каструлю, залити холодною водою, яка повинна ледь покривати бульби, додати сіль (1 столову ложку). Варити картоплю до готовності на середньому вогні. Щоб дізнатися, чи готовий картопля, необхідно проткнути його виделкою або ножем, якщо вони входять в картопля легко, значить він готовий. Якщо картопля готовий, злити воду і остудити його до теплого стану.
- Яйця помити проточною водою, скласти в невеликий кухлик, залити холодною водою, додати сіль (2 чайної ложки), щоб яйця не потріскалися при варінні, і варити на середньому вогні після закипання води – 8-9 хвилин. Після закінчення варіння воду злити і залити яйця холодною водою, яка остудить їх і зробить процес чищення яєць від шкаралупи легше.
- Остиглий картоплю почистити від шкірки, нарізати невеликими шматочками і скласти в чисту чашку.
- До нарізання невеликими шматочками картоплі додати яблучний оцет, обережно перемішати, накрити чашку кришкою і залишити на 15 хвилин.
- Зварені «круто» яйця очистити від шкаралупи, 4 яйця нарізати невеликими шматочками, 1 яйце – четвертинками.
- Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нарізати.
- Додати дрібно нарізану зелену цибулю і нарізані невеликими шматочками яйця в чашку з нарізаним і приправленим апельсиновим оцтом картоплі.
- Приготувати заправку для салату. У невеликій ємкості змішати майонез з гірчицею, додавши за смаком сіль і чорний мелений перець.
- Заправити приготованою заправкою салат, обережно перемішати.
- Викласти картопляний салат з яйцем і зеленою цибулею на блюдо, прикрасивши четвертинками яйця.
Господині на замітку:
- апельсиновий оцет можна замінити яблучним або винним;
- бульби для відварювання картоплі в «мундирі» вибирайте бажано рівні, без пошкоджень і гнилі;
- щоб уникнути лопань яєць при варінні, що не варіть їх в сильно киплячій воді.