Рубані курячі котлети, на мій погляд, набагато смачніше котлет, приготованих з фаршу. А якщо запекти котлети в хрусткому слоено-дріжджовому тесті, то вийде смачне і повноцінне блюдо.
Рубані курячі котлети з сиром, запечені в тесті – дуже смачна і досить оригінальна випічка. У цій страві соковиті котлети з курячого філе спочатку обсмажуються на рослинній олії, а потім запікаються в «конверті» з листкового тіста до приємного рум’янцю. Твердий сир надає страві пікантні нотки, ріпчаста цибуля і часник наповнюють його смаковими відтінками, властивими цим овочам. Сметана робить блюдо ніжним і ситним. Як результат – апетитна випічка, яка підходить для звичайної вечері, святкового фуршетного столу або, наприклад, пікніка.
Складові:
- філе куряче – 500 г
- тісто листкове дріжджове – 500 г
- яйце куряче – 3 шт.
- сир твердий – 80 г
- цибуля ріпчаста – 1 головка
- часник – 2 зубчики
- сметана 25-30% -ної жирності – 2 ст. л.
- масло рослинне – 3 ст. л.
- перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Тісто вийміть з морозилки і залиште при кімнатній температурі для розморожування. До речі, ось домашній рецепт приготування листкового тіста. Це на випадок, якщо ви захочете приготувати його самостійно. Куряче філе промийте холодною водою, обсушити і порубати ножем на кубики зі стороною приблизно 5-6 мм.
- Цибулину почистіть, вимийте і дуже дрібно наріжте. Можете також натерти цибулю на дрібній тертці – котлети будуть соковитіше.
- Звільнені від лушпиння зубчики часнику як можна дрібніше наріжте. Смак котлет не зміниться, якщо ви пропустите часник через прес або істолчете його в ступці. Сир натріть на крупній тертці.
- Викладіть в миску філе, цибулю, часник і сир. Вбийте 2 яйця і додайте сметану. Приправте за смаком чорним, краще свіжомеленою, перцем і сіллю.
- Змішайте всі інгредієнти. Оцініть фарш: він повинен мати консистенцію дуже густої сметани.
- Розділіть фарш на 8 однакових частин. У сковороді добре нагрійте рослинну олію і за допомогою ложки викладіть фарш, сформувавши овальні котлети.
- Обсмажте котлетки з двох сторін до легкого рум’янцю. Сильно засмажувати котлети небажано, щоб зберегти соковитість: адже ви будете їх ще запікати.
- Готові котлети викласти на блюдо і повністю остудіть. Тісто вийміть з упаковки і розріжте на 8 квадратів. Кожен шматок тіста трохи розтягніть руками.
- Викладіть на тісто по діагоналі котлети.
- З’єднайте протилежні кути.
- Потім з’єднайте два залишилися кута і защипніть краю, сформувавши з тіста «конверт».
- Час, що залишився яйце розділіть на білок і жовток. Білок вам не знадобиться, а жовток злегка збийте вилочкою. Розігрійте духовку до 200 ° C. Деко застеліть папером для випічки. Викладіть «запаковані» в тісто котлети. За допомогою кондитерської пензлика змастіть вироби жовтком.
- Надішліть деко в духовку, і випікайте котлети в тісті 20-25 хвилин до придбання виробами чудового світло-коричневого рум’янцю. Готову випічку вийміть з духовки і обов’язково дайте їй охолонути для рівномірного розподілу вологи. Курячі рубані котлети в тісті готові. Викладіть їх на блюдо і подавайте до столу.
- Як гарнір підійдуть тушковані або свіжі овочі.