Перед вами простий і доступний рецепт цукрової мастики з маршмеллоу, яка перетворюється в справжні ласощі і художній шедевр завдяки вмілим рукам і фантазії кондитерів.
Маршмеллоу – це американські цукерки, віддалено нагадують наш зефір. До складу маршмеллоу входить желатин і кукурудзяний крохмаль. На основі маршмеллоу ви можете в домашніх умовах приготувати цукрову мастику для прикраси тортів, тістечок і великодніх пасок. З цукрової мастики, як з глини або пластиліну, також можна ліпити або вирізати за допомогою вирубок будь-які фігурки, а за допомогою силіконових килимків робити будь-які відбитки і прикраси.
Щоб цукрова мастика була більш пластичної, в неї додається вершкове масло, а щоб вона не була нудотно солодкої, додається сік лимона.
складові
- цукерки Маршмеллоу – 150 г (1 упаковка)
- вершкове масло – 16 г
- лимонний сік – 2 ст. л.
- цукрова пудра – 250 г
Рецепт приготування
- Так виглядає маршмеллоу. Форма цукерок може бути різною, колір – теж, нехай це вас не бентежить. Колір у маршмеллоу зазвичай не яскраво виражений і на колір мастики абсолютно не впливає.
- Викладіть цукерки маршмеллоу в каструлю, додайте вершкове масло і лимонний сік. Нагрійте все на водяній бані (поставте каструлю з сумішшю в миску з водою, потім нагрівайте воду на плиті). Помішуємо, поки маршмеллоу повністю не розчиниться. Спочатку у вас утворюються ось такі грудочки.
- Потім маршмеллоу повністю розплавиться і стане нагадувати згущене молоко по консистенції.
- Тепер можете почати підсипати цукрову пудру. Щоб мастика не мала грудочок, цукрову пудру попередньо просійте через сито.
- Вміст каструлі постійно інтенсивно вимішують, щоб суміш була однорідною.
- Додавайте цукрову пудру в каструлю до тих пір, поки вона се стане густою і її можна буде м’яти руками. Викладіть мастику (вона вже буде у вигляді м’яких грудок) на силіконовий килимок.
- Тепер почніть заміс вже вручну, підсипаючи потроху цукрову пудру. Замішуйте мастику так, як ви робите пельменное тісто. Поступово мастика стане щільною і еластичною. Заміс продовжуйте до тих пір, поки мастика НЕ буде прилипати до столу і до рук. На зрізі мастика повинна бути теж однорідною.
- В кінцевому підсумку ви отримаєте ось такий рівний шар з цукрової мастики.
- Щоб мастика НЕ сохла, щільно упакуйте її в 2-3 шари харчової плівки або в 3 поліетиленових пакети. Але цього не достатньо, щоб зберегти еластичність мастики. Зі свого особистого досвіду знаю, що кращий спосіб довго зберегти мастику, не допускаючи її висихання – це зберігати її щільно загорнутої в кілька пакетів в каструлі під кришкою. Так вона може зберігатися в холодильнику більше місяця. І тоді з цукрової мастики ви зможете зробити будь-які прикраси для домашньої випічки. Якщо вам потрібна кольорова мастика, додайте краплю харчового барвника і розімніть мастику до утворення рівномірної забарвлення.
Господині на замітку:
- Якість цукрової мастики безпосередньо залежить від тонкості помелу цукрової пудри. Для приготування мастики купуйте цукрову пудру в спеціалізованих магазинах для кондитерів.
- Ручний заміс мастики зручно проводити не на дерев’яній або пластиковій обробній дошці, а на силіконовому килимку, до нього вона практично не прилипає.