Багато росіян досі переконані, що мікрохвильові печі, широкий асортимент яких представлений на порталі Sravni.com, створені виключно для розморожування і розігрівання вже готових страв. А для випічки і приготування соковитого м’яса краще вибирати духові шафи. Однак сьогодні мікрохвильові печі широко затребувані не тільки в побуті, але і на професійній кухні. Вони дозволяють випікати апетитні булочки та пироги, створювати справжні шедеври кулінарії.
Крім цього, при обробці в професійному приладі страви зберігають свій дивовижний смак і максимум поживних властивостей. Техніка без праці монтується, характеризується зручністю в експлуатації, дозволяє скоротити час на приготування страв.
Мікрохвильові печі, створені для професійного використання, в ресторанах мають ряд відмінностей. Розраховані для щоденного застосування, вони, як правило, характеризуються підвищеною зносостійкістю. Професійні СВЧ-печі мають високу потужність, великим розміром камери, наявністю безлічі програм для швидкого приготування апетитних страв.
Побутові мікрохвильовки розраховані зазвичай на 4-5 циклів в день. Деякі професійні моделі розраховані від 50 до 500 циклів в день. Оцінюючи якість печі, куплених в інтернет-магазинах, важливо враховувати особливості складання, функціонал і зручність використання.
Ідеальним варіантом покриття камер професійних печей є нержавіюча сталь. Такі прилади надійні, стійкі до механічних пошкоджень і високих температур. Керамічне покриття менш міцне, а емальоване краще підходить для побутових печей, так як не виносить інтенсивного використання.
Обсяг робочої камери для невеликого закладу може становити близько 28 л. Для ресторанних закладів варто вибирати СВЧ-пристрої об’ємом вище 32 літрів. В сучасних мікрохвильовки робоча камера, як правило, укомплектовується дверцятами. Вона може бути відкидний або орної. Підсвічування допомагає виробляти візуальний контроль процесу приготування їжі. Управління технікою може бути механічним або електронним (кнопкове, сенсорне).
Функціональність мікрохвильових печей
Професійні печі можуть легко працювати в різних режимах. Це дозволяє швидко провести необхідну термічну обробку їжі. Режим конвекції гарантує рівномірний тепловий вплив і дозволяє отримати апетитну кірочку. Функція гриль дає можливість запікати м’ясо, рибу, свіжі овочі, максимально зберігаючи їх корисні властивості і не просочуючи жиром.
Додатково професійні мікрохвильові печі укомплектовуються, як правило, тостером, пароваркою і мають безліч автоматичних програм, що дозволяють з мінімальними витратами часу приготувати біфштекси, йогурти, філе риби або овочі на пару.