Страви, які включають до складу квашену капусту, вважаються зимовими. Спробуйте посмажити овочеві котлети з картоплі і квашеної капусти.
Вегетаріанські овочеві котлети з картоплі і капусти – смачне, легке, корисне блюдо. Нітрохи не гірше капустяних оладок на кефірі. Продукти для приготування таких незвичайних котлет знайдуться в холодильнику кожної господині. Правда не зовсім зрозуміло, що подавати на гарнір – адже картопля вже є всередині цих котлеток, та й овочева начинка у вигляді капусти теж присутня. Швидше за все, буде до речі шматочок м’яса, риби, локшина або каша. Не завадить присмачити овочеві котлети вершковим, сметанним або томатним соусом. Сподіваємося, ароматне блюдо, особливо з пилу, з жару, порадує вас і ваших близьких. Хрустка гарна скоринка, а під нею – дивовижне і завжди вдале поєднання картоплі і капусти.
Складові:
- картопля – 4 бульби
- квашена капуста – 200 г
- ріпчаста цибуля – 1 велика головка
- куряче яйце – 1 шт.
- соняшникова олія
- панірувальні сухарі (або пшеничне борошно) – 2 ст. л.
- чорний мелений перець, сіль.
Спосіб приготування:
- Для приготування котлеток нам знадобиться відварну картоплю. Зовсім неважливо, яким чином ви його будете готувати, блюдо все одно вийде смачним. Отже, можна відварити картоплини в мундирі. Для цього потрібно їх добре помити, залити підсоленою водою і варити хвилин 20-25. Остигнули бульби очистіть від шкірки і подрібніть на м’ясорубці або натріть на тертці з дрібними отворами. Другий спосіб – приготувати картопляне пюре. Потрібну кількість картоплі помийте, почистіть, залийте водою і варіть до готовності. Не забудьте посолити картоплю після того, як він закипить. Коли картопля буде готовий, злийте воду і перетворите відварену картоплю в пюре за допомогою толкушкой. Якщо раптом у вас залишилося пюре після вечері, наприклад, можна сміливо використовувати його для приготування цих вегетаріанських котлет.
- Солону капусту можна покласти в «фарш» просто так. Однак багато господинь вважають за краще спочатку трохи загасити капусту, так вона стане набагато м’якше. При бажанні можна пропустити квашену капусту через м’ясорубку, тоді фарш для котлет буде більш однорідним. Капусти в фарші має бути приблизно стільки ж, скільки і картоплі.
- Велику головку ріпчастої цибулі почистіть, і обсмажте на олії до м’якості і золотистого відтінку. Якщо додати до цибулі дрібку цукру під час обсмажування, тоді колір цибульних шматочків буде просто чарівним. Додайте обсмажену цибулю в фарш, сюди ж розбийте одне яйце.
- Посоліть, поперчіть і замісити густий фарш для котлет. У тарілку насипте трохи борошна, а ще краще – панірувальних сухарів. З фаршу формуйте невеликі котлетки, обвалюють їх у борошні або сухарях і відправляйте на розігріту сковороду з соняшниковою олією.
- Смажити котлети з картоплі і квашеної капусти потрібно на середньому або повільному вогні, накривши їх кришкою. Як тільки нижня сторона покриється красивою скоринкою, пора перевертати їх на інший бік. Подавайте готові картопляні котлети з квашеною капустою в гарячому вигляді. Особливо вони хороші зі сметаною і рубаною зеленню. Смачного!
Господині на замітку:
- Картопляно-капустяні котлети стануть смачніше і ароматні, якщо в фарш додати дрібку меленого чорного перцю.