Під час святкування Воскресіння Господнього, яке, до речі, триває не один день, господині намагаються приготувати найсмачніші страви. Серед них і традиційна випічка у вигляді пасок і пирогів, і м’ясні закуски, на зразок домашньої ковбаси. Але давайте трохи відійдемо від сформованих кулінарних традицій і зробимо дуже красивий і дивно смачний великодній вінок з родзинками і курагою. Впевнені, ваша сім’я буде приємно здивована. Чи готові урізноманітнити святкове меню? Тоді саме час готувати великодній вінок.
Інгредієнти для пасхального вінка:
- борошно – 450 г
- дріжджі сухі – 7 г
- цукор – 5 ст.л.
- молоко – 180 мл
- яйця курячі – 1 шт
- олія рафінована – 2 д.л.
- родзинки – 100 г
- курага – 100 г
- сіль в тісто
Як пофарбувати яйця на Великдень – 5 способів
Як приготувати великодній вінок з родзинками і курагою
Молоко підігріваємо на середньому вогні до необхідної температури в 36-37 градусів, після чого переливаємо в миску, куди попередньо висипаємо сіль, гранульовані дріжджі і білий цукор. Звичайною виделкою змішуємо до однорідності суміш і висипаємо склянку пшеничного борошна.
Добре вимішуємо опару, щоб все грудочки розійшлися, а потім розбиваємо всередину куряче яйце і наливаємо рослинне (обов’язково без запаху) масло.
Продовжуємо змішувати вміст миски і на останньому етапі вводимо борошно, що залишилося.
Замішуємо еластичне дріжджове тісто спочатку виделкою, а після на робочому столі вже руками. Тепер формуємо акуратний куля, накриваємо його тканим відрізом або плівкою і залишаємо піднятися на годину в дуже теплому місці.
Коли заданий час пройде, промиваємо родзинки без кісточок і курагу, не забуваючи дрібно нарізати останню.
Далі обминали збільшилася тісто на присипаної борошном поверхні, ділимо на дві однакові частини і викочуємо з кожної розгортаємо тонкі прямокутні пласти. На перший рівномірно розподіляємо родзинки.
На другий – нарізану курагу.
Загортаємо обидва рулетом, фіксуємо між собою краю з одного боку і переплітаємо подвійною косою, щоб вийшов великодній вінок.
Змащуємо круглу форму маслом і укладаємо на дно згорнуту вінком косичку.
Заливні яйця – закуска
Випікаємо великодній вінок на протязі 30 хвилин при необхідних 180-ти градусах.
Після часткового охолодження покриваємо поверхню святкової випічки білковим кремом або сметаною, присипаємо різнобарвною посипкою і подаємо на стіл.
Щасливої Пасхи!
Мармурові яйця на Великдень
Рецептом пасхального вінка з родзинками і курагою поділилася Юлія.
Автор: AllrecipesRU