Круглий рік людині необхідно вживати свіжі овочі та фрукти для збагачення організму вітамінами та мінералами. Кожен день на обідньому столі повинні бути присутніми салати. Однак вони повинні бути не тільки корисними, а й смачними. Одним з таких салатів є салат з молодої капусти з коріандром і часником.
Цей салат з капусти дуже смачний, готується не зовсім звичним способом і його завжди дуже швидко з’їдають. Салат з капусти з коріандром виходить пряний і трохи маринований. Якщо вам потрібен більш ніжний салат, спробуйте салат з капусти з сиром і яйцем, а для дієти підійде салат з капусти з сочевицею.
Інгредієнти для салату:
- невеликий качан капусти – 1 кг
- велика морква – 1 шт
- часник – 3-5 зубчиків
- рослинне масло – 50 мл
- насіння коріандру (подрібнені) – 1 ч.л.
- паприка – 1 ч.л.
- подрібнений корінь висушеного імбиру – 1 ч.л.
- сіль, оцет – за смаком
Салат з капусти з коріандром – покрокове приготування
Поставити на сильний вогонь велику каструлю з водою. Поки вода закипає, підготувати інгредієнти для салату.
Промиту капусту нарізати квадратиками приблизно 3х3 см. Відокремити шари капусти один від одного.
Морква нашаткувати дрібними брусочками за допомогою спеціальної шинкування, або вручну.
У киплячу воду акуратно покласти капусту і моркву. Необхідно, щоб вода повністю їх накривала. Варити близько 1 хвилини до м’якості і відкинути на друшляк, щоб вся вода стекла, після чого перекласти в об’ємну чашу.
Подрібнити часник.
Рослинна олія розігріти на середньому вогні, всипати в нього насіння коріандру, паприку і корінь імбиру, швидко розмішати і відключити вогонь. Важливо не перетримати приправу на вогні – колір повинен залишатися яскраво-оранжевим.
Чи не охолоджував вилити приправу в салат і перемішати, потім, додавши сіль і оцет, знову перемішати.
Салат необхідно добре остудити, а ще краще – відправити на кілька годин в холодильник перед подачею.
При бажанні в готовий салат кинути кілька листочків свіжої зелені коріандру.
Як приготувати салат з капусти з коріандром і часником розповіла Лілія.