Суп із зеленим горошком відноситься до категорії перше блюдо. Ситне, але в той же час легке, що так важливо для багатьох. Адже ми хочемо харчуватися так, щоб було не голодно і дуже смачно. Особливо такий суп із зеленим горошком добре подавати в холодну пору року, адже він неймовірно ситний, так як крім зеленого горошку в нього доданий і бекон, і копчена курка, і куряче філе, і ще деякі інші продукти.
Існує дуже багато рецептів з приготування смачних і корисних перших страв. Суп із зеленим горошком не нова, але дуже смачний і по-своєму корисний. Готуємо суп із зеленим горошком.
Інгредієнти для супу з горошком:
- Кубики м’ясного бульйону 2 шт.
- Свіже куряче філе 2 шт.
- Копчене куряче філе 1 шт.
- Варено-копчений бекон 150 м
- Вершкове масло для смаження 50 р
- Консервований горошок 1 банку.
- Консервована кукурудза 1 банка.
- Лук невеликий 2 шт.
- Морквина невелика 3 шт.
- Вершки жирність 15% 200 мл.
- сушена петрушка
Як приготувати суп із зеленим горошком
Ріжемо невеликими скибочками бекон.
Кладемо його в нагріту з вершковим маслом каструлю і обсмажуємо.
Поки смажився бекон, нарізали невеликими шматочками свіже і копчене куряче філе.
Додаємо в каструлю і смажимо 10-15 хвилин на середньому вогні.
Потім нарізали півкільцями цибулю і тонкими кружечками моркву.
Смажимо овочі, додані до м’яса ще хвилин 10.
Заздалегідь за допомогою друшляка з кукурудзи і горошку злили зайву рідину.
Далі після того як все обсмажити, ллємо в каструлю 1,5 літра гарячої води, кидаємо кукурудзу і горошок і сипем кубики бульйону, доводимо суп до кипіння.
Після закипання в каструлю додаємо останній з основних інгредієнтів – вершки і посипаємо сушеної петрушкою. Не доводячи до кипіння, знімаємо суп з вогню і накриваємо кришкою, він повинен настоятися 30 хвилин. Перше блюдо вийшло не дуже рідким і не густим.
Поки готувався цей суп, мало не вдавилася слиною від запахів. Ну дуже смачно вийшло, мої домашні в захваті, так як саме цей суп готувала перший раз. Тепер буду постійно.
- Капусняк в мультиварці
- Прозорий курячий бульйон
Смачного!
Суп із зеленим горошком готувала Ленка.
Вершковий суп з плавленим сирком від «Ольга Затишний куточок»: