Наявність в числі господарського начиння електричної вафельниці в певних ситуаціях здатне виручити господиню. Наприклад, коли домашнім хочеться чогось смачного або незвичайного. Спробуйте приготувати торт з домашніх вафель. І гості, і домочадці будуть в захваті від вафельного торта, просоченого найніжнішим кремом, в складі якого є вершковий маскарпне. Чим не бельгійська вафля?
Для випічки коржів підійде будь-яка електрична вафельниця. У цьому рецепті були використані тонкі вафельні коржі, призначені для солодких трубочок. Можна готувати торт і на основі товстих бельгійських вафель.
Крім того, рекомендується в рецепті крем можна замінити заварним білковим кремом або заварним кремом на жовтках, який особливо добре підходить для такого роду тортів, трубочок і кошичків.
Ласощі поєднує в собі ніжну насолоду крему і вафель, посилену легкою кислинкою варення. Торт з вафлями і згущеним молоком просто готувати і приємно пробувати. Такий десерт обов’язково припаде до душі вашій родині та друзям!
Складові:
для тесту:
- 150 г пшеничного борошна
- 100 г вівсяного борошна
- 125 г вершкового масла
- 50 мл молока
- 4 курячих яйця
- 100 г цукру
- 2 пакетики ванільного цукру
- 1/3 чайної ложки соди
- дрібка солі
для крему:
- 250 г вершкового сиру «Маскарпоне»
- 250 г згущеного молока
- 150 г будь-якого варення або джему
А тепер приступаємо до приготування торта з домашніх вафель
Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Розітріть масло з цукром.
Розбийте яйця в чашу блендера.
Збивайте їх протягом двох хвилин на самій низькій швидкості міксера.
Потім додайте сіль і ванільний цукор. Збивайте ще 2-3 хвилини. Отримана маса повинна бути дуже пишною.
З’єднайте масло і збиті яйця, ретельно перемішайте і збийте вінчиком.
В окрему миску просійте пшеничну і вівсяну муку, додайте соду.
Перемішайте і додайте в яєчно-масляну суміш. Ретельно вимісити масу. У тесті не повинно залишатися грудочок.
Додайте молоко і знову перемішайте.
Включіть в мережу електричну вафельницу і дайте їй прогрітися. Змастіть робочі пластини вафельниці розтопленим вершковим маслом.
Вилийте пару ложок тесту на робочу пластину. Випікайте коржі по інструкції для вашої вафельниці.
Готуємо вершковий крем для торта з домашніх вафель
Прийшла пора готувати крем для торта. У мисці з’єднайте маскарпоне і згущене молоко кімнатної температури.
Розітріть компоненти ложкою і трохи збийте міксером. Повинна вийти гладка однорідна маса.
На широку тарілку покладіть перший корж і змастіть його кремом.
Зверху покладіть наступний корж. Для його просочення використовуйте варення. Чергуйте коржі, крем і варення.
Готовий торт змастіть залишками крему, прикрасьте кульками морозива і присипте какао-порошком або тертим шоколадом.
Ще солодощі до чаю:
- Пиріг з полуницею дріжджовий
- Сирна запіканка в мультиварці Редмонд
- Медовий пиріг з горіхами
- Пісний пиріг з повидлом
- Класичний торт «Рижик»
Смачного!