Універсальне блюдо, яке можна подати і як перше, і як друге і на яке вам знадобиться тільки самий мінімум на підготовку інгредієнтів. Любителям такого поєднання продуктів можна також запропонувати рецепт запеченої картоплі з куркою в томатному соусі, а ще рецепт запеченої курки, фаршированої картоплею! Експериментуйте на своїй кухні, щоб у вас завжди вийшли кулінарниt шедеври з найпростіших продуктів.
На сайті так багато смачних рецептів, що хочеться вам запропонувати ще кілька простих і доступних рецептів по цій темі:
- Картопля по-селянськи запечена в духовці
- Картопляні палички з сиром і сосисками
- Фарширований картопля в мультиварці
- Січеники з беконом і сиром
- Деруни з бринзою
У цьому рецепті показаний процес приготування тушкованої картоплі з куркою в мультиварці Panasonic TMH-18.
Складові:
- курка – 1 кг (будь-які частини)
- картопля – 1 кг (10-12 шт)
- цибуля ріпчаста – 1 шт (180 г)
- морква – 1 шт (120 г)
- перець солодкий трьох кольорів-по 1/2 шт (200 г)
- томатна паста – 2 ст.л.
- масло рослинне – 2 ст.л.
- зелень – пучок *
- спеції – за смаком
- сіль за смаком
* У рецепті використовувалася зелень цибулі-порею.
Як згасити картоплю з куркою в мультиварці
Цибулину очистіть і дрібно наріжте. Налийте в мультиварку рослинне масло, розігрійте в режимі «Випічка» хвилини 3 і викладіть цибулю.
Обсмажте цибулину при закритій кришці до золотистого кольору. Це приблизно хвилин 10.
Поки смажиться цибуля, наріжте моркву. Додайте її в мультиварку, перемішайте і потім при закритій кришці хвилин 4-5.
Курку ретельно вимийте, наріжте на порційні шматки і складіть в мультиварку, як на фото.
Картоплю наріжте великими шматочками і теж викладіть в мультиварку.
Взагалі, нарізати можна виключно на свій смак, але я віддаю перевагу крупно, щоб м’який картопля відмінно зберігав свою форму в готовий блюді.
Перець наріжте кубиками, викладіть в мультиварку. Додайте спеції, сіль.
Перець можна використовувати одного кольору, це не принципово. Але чим більше різнокольорових овочів, тим яскравіше вийде ваш тушкована картопля.
Томатну пасту розведіть у воді і вилийте в картоплю.
Додайте рубану зелень. Налийте води рівно стільки, щоб вона не доходила до рівня овочів приблизно на 1 см. Якщо хочете більш рідке блюдо, наливайте води більше.
Закрийте кришку і готуйте в режимі «Гасіння» 1 годину. Перевіряйте готовність овочів на смак. Можливо, вам знадобиться інша кількість часу приготування.
Готовий тушкована картопля з куркою можна подавати до столу. Традиційно це блюдо подають гарячим зі сметаною, жирними вершками, пучком рубаною зелені, часником і житнім хлібом.
На десерт рекомендуємо приготувати щось з несолодкої випічки, наприклад, піцу кальцоне. І обов’язково зваріть ароматний компот з яблук і обліпихи, він дуже корисний має своєрідний смак.
Смачного!
[key ] [/ key]