Соковите печиво з сирного тесту – відмінний приклад того, як корисне може бути ще й дуже смачним.
Печиво «гусячі лапки» родом з нашого дитинства. Його готували в кожній родині, наповнюючи будинок ароматом свіжої сирної випічки. Таке ласощі виходить дуже пишним і повітряним навіть без додавання соди або розпушувача – вся справа в складі тесту для нього!
Готується печиво, на диво, швидко і оперативно – його можна подати до столу буквально за 40-50 хвилин, причому відразу у великих обсягах – вистачить на всіх рідних і гостей сповна! Навіть ті маленькі нехочухі, які відмовляються їсти корисний сир, із задоволенням поглинають його в складі десерту – варто лише подати його разом зі свіжозавареним чаєм.
Щоб приготувати печиво Гусячі »лапки в домашніх умовах, вам знадобиться мінімум необхідних продуктів.
Складові:
- сир – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- куряче яйце – 1 шт.
- цукровий пісок – 100-120 г
- сіль за смаком
- пшеничне борошно – 1,5-2 склянки.
Як приготувати:
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані до кімнатної температури. Замість масла можна використовувати як спред, так і маргарин. Потім перелийте масу в глибоку ємність.
Додайте сир, вбийте в ємність куряче яйце. Молочний продукт можна використовувати будь-якої жирності.
Всипте цукровий пісок, залишивши трохи на блюдце для прикраси, і збийте все вміст ємності виделкою в однорідну масу. На тому етапі можна додати ароматизатор: ванілін, ванільну есенцію, натерту лимонну або апельсинову цедру.
Замісити НЕ туге щільне пісочно-сирне тісто, намагаючись не переборщити з борошном.
Обов’язково перед тим як спекти печиво, дайте колобку тесту 15 хвилин на расстойку – це допоможе випічці стати повітряною.
Розкачайте невелику частину тесту в пласт і склянкою виріжте в ньому кола, вмочуючи краю склянки в борошно.
Видаліть тісто між кружечками, а самі заготовки складіть вдвічі.
Потім ще раз вдвічі, щоб у вас вийшли четвертинки.
Далі запасіться виделкою для морепродуктів і риби або звичайною виделкою і на кожній заготівлі залиште слід – вийдуть справжні «гусячі лапки» з малюнком.
Умочіть печеньки в цукровий пісок, який залишили для прикраси випічки в блюдце.
Застеліть деко пергаментним папером і викладіть на неї все заготовки в цукровому піску. Помістіть деко в духовку і випікайте десерт приблизно 15 хвилин при 200 градусах.
Як тільки печиво зарум’яниться по краях – виймайте деко з духовки і розміщуйте наступний, і т.д.
- Готове ласощі викладіть в кошик або на блюдо і подавайте до столу на десерт. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Додайте перед умочуванням заготовок в цукровий пісок 2 ч.л. меленої кориці – від цього печиво стане ще смачніше і цікавіше. Любителі кокосів можуть замінити корицю кокосовою стружкою – аромат виходить просто чарівним.