Відбивні, смажені з курячих стегенець, ніколи не виходять жорсткими і пересушеними, як відбивні з філе. Справжнє м’ясне насолоду!
Якщо ви любите смачно поїсти, але при цьому не хочете багато часу витрачати на приготування складних страв, готуйте курячі відбивні з стегенець. Ця страва підкорить вас своєю простотою і незвичайним смаком. Куряче м’ясо стегенець дуже соковите, ніжне і смачне. Його люблять і дорослі, і діти. На відміну від філе, стегенця ніколи не виходять сухими, а це для багатьох гурманів є важливим нюансом в приготуванні смачної їжі. Тому даний рецепт відбивних вам неодмінно сподобається, а може бути, навіть стане в нагоді при складанні святкового меню.
Складові:
- курячі стегенця – 3 шт.
- яйця – 2 шт.
- сухарі паніровочні
- сіль перець
- рослинна олія.
Спосіб приготування
- Рецепт курячих відбивних почнемо з того, що промиємо стегенця і обсушити їх паперовим рушником. Знімемо шкірку і видалимо ножем кісточку так, щоб м’ясо залишилося цілісним шматком. Відіб’ємо молоточком з двох сторін. Якщо стегно велике, то можна розрізати його по центру на дві частини.
- Натремо шматки курячого м’яса сіллю і перцем з обох сторін.
- Ретельно обваляти курячі відбивні в сухарях.
- Потім в окремому посуді збовтаємо яйця з сіллю. Можна додати трохи води. У цю яєчну суміш помістимо куряче м’ясо. Обмокніте його з усіх боків.
- Отже, починаємо смажити смачні відбивні. Розігріємо сковороду з рослинним маслом і помістимо в неї дві курячі відбивні з стегенець. Більше в сковороду ймовірно не поміститься. Шматки виходять досить великими. Якраз одна відбивна – одна хороша порція. Смажимо відбивні з одного боку на середньому вогні до рум’яної скоринки.
- Потім перевертаємо і смажимо до готовності. Часу на приготування відбивних піде мінімум. Адже куряче м’ясо, відбите молотком, дуже швидко прожарівается.
- Подавайте готові гарячі курячі відбивні з стегенець з овочами, зеленню і легкими салатами. При бажанні відбивні можна полити улюбленим соусом – сметанним, сирним, гірчичним, французьким. Буде смачно і ситно!
На замітку:
- Якщо ви любите курку з шкіркою, можна її залишити (якщо тільки вона чиста) і смажити відбивні з стегенець разом з нею.
- Замість панірувальних сухарів можна використовувати для панірування відбивних борошно пшеничне або кукурудзяну. Або ж суміш сухарів з борошном.
- Курячі відбивні можна готувати двома способами: спочатку в паніровці, потім в яйце (як у мене), або панірування після яєць. У першому випадку відбивні будуть м’якими і ніжними. У другому випадку через сухарів відбивні вийдуть всередині соковитими, а зовні хрусткими. Тому можна вибирати варіант на свій смак.
- Перед тим, як відбивати соковите куряче м’ясо, накрийте його целофановим пакетом або харчовою плівкою, щоб бризки від м’яса не розліталися в різні боки.